Geram & Nonja

27 mei schreef ik HIER over Geram. De nieuwe mannetjestijger die vanuit Denemarken was aangekomen in de Rotterdamse zoo, Blijdorp. Hij zou eventjes de tijd krijgen om te wennen, een dame was al wel uitgezocht en onderweg. Zij arriveerde eerder deze week en haar naam is Nonja. Zij werd geboren op 1 september 2014 als 1 van een tweeling, met zus Tess, in Burgers Zoo te Arnhem. In 2020 vertrok het duo naar Maubeuge in Frankrijk maar nu in Nonje dus terug op Nederlands grondgebied.

(foto van tweeling toen ze 1 jaar oud was)

Bienvenu Nonja! Afgelopen dinsdag arriveerde onze nieuwe tijgerin vanuit Frankrijk. Het 9 jaar oude vrouwtje krijgt de komende dagen de tijd om te wennen aan haar nieuwe verblijf. Drie weken terug mochten we mannetje Geram verwelkomen. Hopelijk gaan de twee in de toekomst voor nageslacht zorgen.



Beiden zijn prachtige dieren, dat staat buiten kijf, Net als het feit dat ze ernstig bedreigd zijn in hun voortbestaan. Afgezien van hoe 'kjoet" welpjes zijn en wat dat voor een dierenpark betekent aan bekendheid en extra inkomsten, ---babyspul is nou eenmaal publiekstrekker nr. 1--- staat ook buiten kijf dat welpjes essentieel zijn. Dus nu maar hopen dat dit duo elkaar ook erg leuk vindt en lief genoeg om samen te gaan 'spelen', en dan vooral dat spel dat ervoor zorgt dat hun 8 voeten zich verdubbelen of verdrievoudigen bijv.




Heb én hou het goed  

6 opmerkingen: