Voortgang...

Ik blogde al eerder over de verbouwingen in het Brabantse Dierenrijk te Mierlo. Klik... HIER. Zojuist kwam er weer een update:
Naast aanpassingen op de vlakte van de olifanten wordt ook de stal van deze dieren uitgebreid. Zo wordt er speciaal voor de nieuwe bul extra binnenruimte gerealiseerd. Verder wacht de olifanten ook een leuke verrassing in het buitenverblijf. Wat precies gaat ontwerper Erik je vandaag laten zien tijdens een kijkje op de vernieuwde vlakte!


Ook was er mooi nieuws uit het Gelderse Burgers Zoo te Arnhem. Daar verwelkomde men een nieuwe giraffehengst

Nieuwe giraffenman uit GaiaZoo komt aan in Burgers' Zoo. GaiaZOO, Wildlands Adventure Zoo Emmen en Koninklijke Burgers’ Zoo werken samen in het kader van Europees populatiemanagementprogramma. Er is een zevenjarige Rothschildgiraffenhengst van GaiaZOO in Kerkrade naar Burgers’ Zoo in Arnhem verhuisd. Op korte termijn zal een zevenjarige giraffenhengst op zijn beurt van Wildlands in Emmen naar Kerkrade verhuizen. De drie Nederlandse dierenparken zijn alle lid van de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) en werken intensief samen in het kader van het Europese populatiemanagementprogramma voor deze giraffensoort.
Bedreigde giraffensoort De Rothschildgiraffe komt in de natuur alleen in Kenia en Oeganda voor. Naar schatting leven er ongeveer 1.100 Rothschildgiraffen in het wild, terwijl er in Europese dierenparken zo’n 350 dieren leven. Het Europese populatiemanagementprogramma voor de Rothschildgiraffe biedt dierenparken de kans om dankzij gecoördineerde internationale samenwerking deze belangrijke reservepopulatie veilig te beheren.
Zo groot mogelijke genetische variatieOpel Zoo (Duitsland) coördineert het Europese populatiemanagementprogramma voor de Rothschildgiraffen. De coördinator van dit programma beschikt over gegevens van alle Rothschildgiraffen in dierenparken die zijn aangesloten bij de Europese Dierentuinvereniging EAZA (European Association of Zoos and Aquaria). Op basis van deze data verstrekt de coördinator adviezen voor de beste combinaties om de genetische variatie zo groot mogelijk te houden binnen de Europese dierentuinpopulatie.
Jarenlange samenwerking binnen de NVD De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) is de overkoepelende organisatie voor de dertien grootste Nederlandse dierentuinen en is opgericht in 1966. Alle NVD-leden zijn tevens lid van de Europese Dierentuinvereniging EAZA. Via de NVD werken de dertien leden samen op het gebied van beleid, uitwisseling van informatie, educatie, onderzoek, natuurbehoud, kwaliteitsbewaking en belangenbehartiging.

Kortom, ik moet dus weer mijn giraffenpagina gaan wijzigen... de giraffeman in Gaiazoo heet Narus, hij werd geboren in Chester Zoo in Engeland op 3 april 2017. Het mannetje uit Wildlands heet Bakari en hij werd geboren op 10-01-2017. Ik kan dus Narus verplaatsen op mijn lijst en Bakari van een notitie voorzien en blijven opletten wanneer hij daadwerkelijk verhuist zodat ik die info erbij kan zetten. Het impliceert dus ook dat Wildlands op termijn een nieuwe man zal krijgen... of dat klopt en zoja wanneer etc zal ik dan tzt ook gaan toevoegen. Dit is dus een wordt-vervolgd-je *glimlach.
En... omdat alle goeds in 3 komt... ook het 3e nieuwsbericht van vandaag is mooi nieuws:






Heb én hou het goed  

4 opmerkingen: