Volgende Fase

In het Brabantse Mierlo vind je dierenpark Dierenrijk en in dat park was tot voor kort een olifantenkudde die bestond uit 5 dieren.
Op de foto geheel rechts 20 jarige -geboren in Blijdorp- Sibu die in 2008 naar Dierenrijk kwam en in maart dit jaar verhuisde naar Artis. 42-jarige Moeder Htoo Yin Aje -die in het wild geboren is en van 1988 tot en met 2013 in Emmen verbleef, bleef in Dierenrijk met 4 van haar 7 kinderen. 26-jarige, in Emmen geboren, dochter Ma Palai, 6-jarige, in Dierenrijk geboren, dochter Jing en 3-jarige, in Dierenrijk geboren, zoon Rashmi. (volgorde op foto van links naar rechts = Jing, Ma Palai, Rashmi, Htoo Yin Aje en Sibu)
Zoals al benoemd verhuisde Sibu dus in maart naar Amsterdam om te proberen babyreusjes te maken met Sanuk maar ook beide andere dames, Thong Tai en Yindee zijn naar verluidt weg van deze mooi man in hun kudde, we gaan het dus wel beleven wat de toekomst zal brengen in het Amsterdamse.

Met het vertrek van Sibu kreeg men in Dierenrijk iets meer de handen vrij om het olifantenverblijf aan te pakken. Er waren plannen ontwikkeld voor het vergroten van zowel het binnen- als buitenverblijf en de werkzaamheden zijn al in volle gang. Als alles klaar is zal er dan een andere bul in Dierenrijk komen wonen... die dan hopelijk ook voor babyreusjes zal gaan zorgen. Htoo Yin Aje is dan al te oud maar Ma Palai niet en met nog wat meer tijd is ook Jing een goede kandidate om moeder te worden. 

31 mei
Nog meer ontwikkelingen in Dierenrijk.
Nadat fase 1 van het olifantenproject inmiddels al een tijdje geleden is afgerond zijn we nu druk bezig met fase 2. In deze fase gaat er zowel voor de olifanten als voor onze gasten veel veranderen. De komende weken vertelt ontwerper Erik je alles over de vernieuwingen en de werkzaamheden die daarbij komen kijken.
30 januari

Kortom... ik ben heel benieuwd en kijk nu al uit naar 'straks', als alles klaar is, de nieuwe bul er is en we daar weer rondlopen om alles met eigen ogen te aanschouwen.



Heb én hou het goed  

12 opmerkingen:

  1. Toch vraag ik me wel eens af of olifanten zo'n verhuizing wel leuk vinden, ze zijn toch gewend aan hun eigen kudde. Maar hopelijk weten de dierentuinen wel wat ze doen en hoe dat bij de dieren gaat. In het wild dacht ik dat alleen de mannetjes de kudde verlieten om ergens anders heen te gaan. Maar ik weet niet zoveel van olifanten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat snap ik wel.... en die vraag heb ik zelf ook wel eens... je kunt het ze niet vragen hè?!
      Wat ik wel weet is dat in het wild de mannetjes zich alleen maar bij een kudde aansluiten als ze in musth zijn en dus willen paren, zodra dat weer over is, gaan ze weer hun eigen gang. Vrouwen, moeders, dochters, zussen, tantes, nichtjes etc blijven 'altijd' bij elkaar. Op enkele uitzonderingen na als de dame in kwestie 'te' pittig voor de groep is, dan wil men haar nog wel eens verplaatsen met bijv een dochter of zus. ZOals hier in Dierenrijk ook het geval was met Htoo Yin Aye en haar dochter Ma Palai.. die konden in Emmen geen vrede vinden met de rest van de kudde en werden dus overgeplaatst naar Dierenrijk in 2013 om daar een nieuwe kudde te starten, wat prima lukte want ze kreeg er 2 kinderen bij aldaar.

      Verwijderen
  2. Weet je al welke man bij de dames gaat wonen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is niet zo ver hier vandaan, ik wist het niet eens.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) Jij weet ongetwijfeld dingen die ik niet weet mbt die omgeving ;-)

      Verwijderen