Als 't niet gaat zoals 't moet...

 ...moet 't maar zoals het gaat....
 
Het is al heel lang geleden, althans zeker voor mijn doen, dat ik in Wildlands rondhobbelde. De wil is er wel hoor maar ja, enerzijds werkte het weer de meeste dagen niet mee en anderzijds gooi(d)t(e) mijn conditie wel roet in het eten. 

 Dus tja... gevolg is dat ik veel verbouwingsresultaten en dierenwijzigingen, geborenen etc nog niet met eigen ogen heb kunnen aanschouwen en vastleggen op mijn eigen gevoelige platen. Het zij maar even zo dan, niet klagen maar dragen, want klagen verandert het toch niet, al baal ik er soms wel van logischerwijs.


Er was dus weer goed nieuws uit die wilde landen en men plaatste een video om het te melden:

Sinds vrijdag 7 juni 2024 zijn in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen voor het eerst de Chinese gestreepte boomeekhoorns voor bezoekers te zien. De afgelopen weken is in Nortica hard gewerkt om het verblijf te verbouwen. Eerder zat in dit deel één Siberische rode eekhoorn, een groep van vijf boomeekhoorntjes heeft het gebied nu overgenomen. Gisteravond werd de groep in het nieuwe verblijf geplaatst en al snel waren zij op verkenning in hun nieuwe onderkomen. Vandaag kunnen gasten van het dierenpark de dieren al bekijken. Het is een groepsdier, in tegenstelling tot de solitair levende Siberische rode eekhoorn. Deze soort valt op door de strepen op zijn rug en de witte pluimpjes op de oren. De vrouwtjes van deze eekhoorns zijn - in tegenstelling tot veel andere diersoorten - groter dan de mannetjes. Eekhoorns hebben een belangrijke rol in de bossen waar ze voorkomen. Zij verspreiden namelijk de zaden en pitten van planten tijdens het aanleggen van hun voorraden. Soms vergeten ze een voorraad en dan kunnen deze zaden ontkiemen tot een nieuwe boom of struik. Het verblijf van de Chinese boomeekhoorns is niet alleen groter geworden, ook is er vergroend. Qua thematisering past het verblijf nu beter bij het gebied rondom de houtzagerij, waar onder andere de wasberen en bevers van het dierenpark leven. Blikvanger in het nieuwe onderkomen is de oude tractor.

Ook is er een nieuwe groep Dwergoeistities aangekomen nadat de laatste  was overleden. Een mannengroep in dit geval dus nakomelingen zitten er niet in.

Een groep van vijf nieuwe dwergoeistities heeft het verblijf in de Jungle Arena in Rimbula in gebruik genomen! De vijf zijn broers. Deze klauwaapjes zijn zo’n 15 cm groot en daarmee de kleinste apensoort ter wereld! Helaas neemt door de toenemende boskap in Zuid-Amerika het leefgebied van deze aapjes af. Ook worden jonge dieren uit het wild gevangen om als huisdier te houden. Om ervoor te zorgen dat de populatie in dierenparken gezond blijft, is er een EEP (soortbehoudprogramma) waar #WILDLANDS ook aan mee doet. Nadat onlangs de laatste dwergoeistiti overleed, stond het verblijf tijdelijk leeg, maar gisteren kon dat bordje gelukkig weggehaald worden!






10 opmerkingen:

  1. O wat een pracht , die Allis-Chalmers trekker , daar zullen de eenkhoorntjes vast vaak zitten en de lunch genieten
    wat een mooie aapjes
    houd vol , jou tijd komt wel weer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De aapjes, nooit gezien, ik wist niet dat ze zó klein zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) Zo zie je maar, nooit uitgeleerd.... met zo'n 15 cm (koffiekopje) redden ze het net

      Verwijderen
  3. Ik ben gister even geweest. Die eekhoorntje zijn goed zichtbaar en schattig. Een beetje knabbel en babbelachtig. Ook onze Mason in ehet echt gezien. Hij poseerde even voor mij. Er bloeide ook van alles. Ik was er als gast, dus heb ook lekker genoten van gebakjes, thee en ander lekkers. Ik wens je een droge dag toe en conditie zodat je het meteigenogen kunt zien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah mooi... klinkt geweldig allemaal... groot gelijk, moet kunnen toch.

      Dank je wel, komt wel goed tzt ... zodra er meerdere dagen droogte en warmte is zal t vast beter gaan

      Verwijderen