Welkom Dunja & Yheeto

Nou hè hè, e.i.n.d.e.l.i.j.k. komt dan de officiële melding / bevestiging!

Volgende maand, in de week van 8-14 juli, wordt de "olifantenkudde" in Burgers Zoo te Arnhem aangevuld met 2 dames. Die dames heten Yheeto en Dunja en maken de reis vanuit Belfast - Ierland. Dat dit zou gebeuren zoemde al maanden rond, vorig jaar zelfs al. Het ene park bevestigde het, het andere wist van niks, en dan was het weer: "papieren niet in orde" ... En zo kwamen tal van redenen voorbij die maakten dat er geen zekerheid kwam.
 
Burgers Zoo te Arnhem staat al vele jaren bekend als hét park dat een 'laatste thuis' biedt aan olifantenkoeien die geen familie meer hebben, vanwege karakter niet introduceerbaar zijn bij andere kuddes of welke redenen er maar kunnen mogen bestaan die maken dat zo'n dier verhuizen moet. 

Het Ierse Belfast wilde al een hele tijd stoppen met het houden van olifanten vanwege het niet kunnen leveren wat die dieren werkelijk nodig hebben voor hun welzijn, dat kan Burgers Zoo wel, bovendien heeft Burgers Zoo ook veel ervaring opgedaan in de loop der jaren met 'moeilijke' dieren van dat formaat. Men had jarenlang Rekka, Pinky en Indra. Rekka overleed in april 2019 en Indra in april 2009. Augustus 2019 kreeg Pinky (1.1.1963) gelukkig al snel weer gezelschap in de vorm van Saba (1.1.1968). Binnen nu en 3 weken komen daar dus Yhetto en Dunja (1.1.1977) en Yheeto (1.1.1977) bij.

Het Ierse park meldde het nieuws HIER. Wij kijken er naar uit... zullen het 'nieuw te vormen' kwartet ongetwijfeld gaan bezoeken en bewonderen!





Heb én hou het goed  

10 opmerkingen:

  1. hoop dat de olifantenkudde" in Burgers Zoo de dames Yheeto en Dunja helemaal zullen accepteren en ook op termijn jongen zullen verwekken. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat hoop ik met je mee.

      Behalve dan het laatste deel van je reactie... want ik benoemde al dat het "hun laatste thuis" is... oftewel pensioenplek. Bovendien zijn ze ook veel te oud en zijn het alleen maar dames ook nog.

      Verwijderen
  2. mooi dat ze een mooie plek krijgen voor hun oude dag , of de oude dames die er al zijn ze gaan accepteren zullen we wel vernemen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja toch. Dat zou heel goed een dingetje kunnen worden want zo lief, zachtaardig en meegaand zijn deze niet volgens de verhalen... maar BZ heeft ervaring genoeg want Rupa en Rekka konden elkaar ook niet luchten op zien, werden telkens afwisselend bij Pinky gezet. Gelukkig heeft men wel de mogelijkheden om de koeien te scheiden als het niet gaat lukken

      Verwijderen
    2. Ja dat ook... en er vast ook over lezen...

      Verwijderen
  3. Geweldig dat Burgers Zoo, die olifanten opvangt, hopelijk krijgen de Dames er het naar de zin.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè, vind ik ook hoor... .beter zo bij elkaar, dan op meerdere plaatsen eenzaam omdat ze alleen staan.

      Verwijderen