Geram

Begin april dit jaar moest men in Blijdorp helaas besluiten tijgerin Alia in te laten slapen omdat ze niet beter zou kunnen worden en men haar natuurlijk niet wilde laten lijden. Omdat tijgerman Emas al in december Rotterdam had verruild met Frankfurt stond het verblijf nadien leeg en was dit dus de ideale gelegenheid het verblijf -dat Tijgerkreek heet- aan te pakken en gereed te maken voor een nieuw koppel. De stamboekhouder kon ook vrij snel bekend maken dat er wel een geschikt mannetje in Denemarken rondliep dat prima zou passen bij de vrouwtje die in Frankrijk vertoefde.


Afgelopen vrijdag arriveerde Geram uit Aalborg Zoo in Denemarken. Hij werd samen met zijn broer geboren op 23 april 2019 als zonen van Vader Batu en Moeder Bethari. 
De Sumatraanse tijger is met uitsterven bedreigt: er leven nog maar 350 van deze soort in het wild. Dierentuinen wereldwijd doen er alles aan om nageslacht te behouden en een gezonde (reserve)populatie op te bouwen. Geram en het tijgervrouwtje zijn op aanbeveling van het Europese populatiemanagement programma (EEP) aan Diergaarde Blijdorp toegewezen. 

Ik mocht dus alweer mijn Tijger-paginaTijger-pagina updaten... dat zijn klusjes waar ik altijd erg blij van word. 



Heb én hou het goed  

8 opmerkingen: