Knappurddd

Een tijdje terug beschreef ik hoe Safari Park Beekse Bergen afscheid nam van een 2-tal tijgers, Angara en Yarko, die verhuisden naar Dierenrijk (Zoo Eindhoven moet ik zeggen). Dat betekende dus dat men in Hilvarenbeek ging 'zitten' wachten op de aankomst van het tijgerkoppel dat bij hen in het park voor nageslacht mag zorgen.

Een mannetje met de naam Saïna kwam uit het Zweedse Kolmarden aan: 

Daar is hij dan: de fokman die binnenkort de nieuwe tijgerin gaat vergezellen! Er zijn nu dus twee nieuwe Amoertijgers te bewonderen in het Safaripark. Het gaat om mannetje Saïan uit Kolmården Zweden en vrouwtje Malinka uit Zoo Duisburg. Door het vertrek van tijgerin Angara naar Eindhoven Zoo en binnenkort ook Yarko, ontstond er ruimte in het Safaripark voor twee nieuwe dieren. Met de komst van het nieuwe fokkoppel hopen we op welpen in de toekomst. Het verblijf in het park is daar in ieder geval helemaal op ingericht. Een nieuwe generatie tijgers vergroot de kans op het voortbestaan van deze prachtige diersoort, die in het wild bedreigd wordt.

Als mijn info klopt werd Saïan geboren in september 2016 in La Citadelle de Besançon (Frankrijk) en kwamen hij en zijn broertje Baikal in februari 2018 naar Kolmarden. Malinka, de dame werd geboren op 06-05-2021, is al sinds mei in Beekse Bergen, ik blogde er HIER over. 
Aanvulling van Menno (waarvoor uiteraard zeer hartelijke dank) ... geboortedatum Saïan is 29 september 2016.

Ergens na de zomer -was het plan toch al- gaan we ze wel opzoeken... blog volgt dan vanzelf ook met de foto's die erbij horen natuurlijk...




Heb én hou het goed  

10 opmerkingen:

  1. Het vergt nog wel wat kennis om de tijgers uit te wisselen en dan zo dat ze bij elkaar passen en een verbinding krijgen. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt. Gelukkig bestaat daar het EEP voor. Het fokprogramma waarin dieren zijn opgenomen en op tal van plekken op de wereld wonen mensen die soort van verantwoordelijk zijn voor het behoud van een diersoort, stamboekbeheerder zeg maar. Zo'n persoon is bijna altijd werkzaam in een dierentuin. Zo iemand weet dan bijv. hoe het zit met de bloedlijnen, en kan dan ideale partners bij elkaar laten zetten om te proberen in de juiste bloedlijn nageslacht te verkrijgen. Dat gebeurt met bijna elke diersoort die ergens ter wereld in een dierenpark gehouden wordt.

      Verwijderen
  2. Om het nog iets completer te maken: Saïan is geboren op 29-09-2016.

    BeantwoordenVerwijderen