Tóch nóg


Enige tijd terug schreef ik over de 'positief lijst', die e.i.n.d.e.l.i.j.k. door de overheid goedgekeurd werd in de wetgeving. Jullie weten wel, die lijst van dieren die wel -of juist niet- als huisdieren gehouden mogen worden. Er is al eeuwen een levendige handel in dieren, vooral de wilde dieren, er is een categorie mensen die het geen milimeter boeit of het dier er wel bij vaart of niet, zolang zij maar de eurotekens in hun ogen kunnen blijven voeden en hun zakken kunnen blijven vullen omdat hun klauwen kunnen blijven graaien.
Één van de slachtoffers van dat soort tuig is de Serval. Er zijn mensen die zo'n dier kopen want het is een 'leuk katje' en ach dat geklets over 'het is geen huisdier, je krijgt ze niet mak etc is onzin, mij lukt dat wel'. Totaal voorbijgaand uiteraard aan wat zo'n dier nodig heeft om fijn te kunnen leven. Is immers maar een hebbending.
Kortom... dat dier dus... mag niet meer gefokt noch verhandeld worden dus de verkopers op oa Marktplaats zitten met hun handen in het haar. Duhuhs... worden dieren gedumpt, of ze ontsnappen 'per ongeluk'... zo ook van de week toen serval Nala bij de geboden gelegenheid 'per ongeluk' de benen 'nam'.

Vanochtend stond onderstaand filmpje online:


Alhoewel in dat filmpje gesproken wordt over Stichting AAP, dat men daar geen plek zou hebben... was het natuurlijk geen optie het dier aan diens lot over te laten want dan zou het ingeslapen worden. Hoe bizar! De partij voor de dieren ... bestaat nog wel maar is met andere zaken bezig. Hun "Oog voor dieren(welzijn)" is al lang stekeblind!

En dus zette men zich bij AAP schrap en nam het dier toch op:
Serval Nala toch nog gered! Het is een bijzonder verhaal. Serval Nala (bij ons Noa genoemd) ontsnapte in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 juli in het Utrechtse Lexmond uit het huis van haar eigenaar. Die had het dier slechts twee dagen daarvoor goedkoop op Marktplaats gekocht. Nadat het dier haar flink gekrabd had en vervolgens ontsnapte, wilde deze eigenaar de serval niet meer terug... Nala (Noa) werd dezelfde avond opgevangen door medewerkers van de Dierenambulance in Vianen. Zij waren plots opgescheept met een lastige situatie: waar moest de serval naar toe? Ze klopten aan bij de Rijksoverheid om opvang te regelen, die niet wilden overgaan tot inbeslagname en suggereerden Noa te laten inslapen. Dit leidde tot grote verontwaardiging bij het personeel van de Dierenambulance. Ongeveer twintig medewerkers voerden daarom woensdagmiddag actie voor het RVO-kantoor in Den Haag. Ondanks onze forse wachtlijst voor servals besloten we alles op alles te zetten om plek maken voor serval Noa. Het alternatief, een gezonde serval laten inslapen, is wat ons betreft geen optie. Noa verblijft nu in onze Quarantaine, waar ze in alle rust kan bijkomen van de hectiek. In de tussentijd kunnen wij haar gezondheid onderzoeken en krijgt ze specialistische verzorging. Medewerkers van Dierenambulance Vianen en omstreken: ontzettend veel dank voor jullie geweldige inzet om het leven van dit dier te redden!


Er is veel meer info over Nala (Noa) te lezen dan dat ik hier heb geplaatst... wil je dat lezen neem dan een kijkje op: https://www.aap.nl/nieuwsbericht/stichting-aap-vangt-ontsnapte-serval-uit-lexmond-op/

Uiteraard heeft AAP geld nodig... wil je specifiek iets doen voor Nala/Noa? Klik dan op de link: https://www.aap.nl/help-serval-noa/

Dit soort dingen... ik probeer het te relativeren maar dat mijn hart een negatieve slag overslaat kan ik niet ontkennen noch stoppen. Ben blij dat wij donateur zijn en AAP niet in onze noodzakelijke bezuinigingslijst stond toen ik dingen moest gaan regelen omdat man met pensioen thuis kwam en ons inkomen dus fors daalde. 

Hoe dan ook....dit dier is gered, hoeveel wachten daar nog op, hoeveel zullen nog de dood gaan vinden omdat de overheid faalt in het beschermen van wezens die van haar (ons) afhankelijk zijn?! *snikkkk


PS. mocht je nou denken dat dat alleen bij Servals gebeurt... Niet dus. Eerder deze week werden 2 zwarte panters in beslag genomen en die wonen nu bij Stichting Leeuw.
Zwarte panters Nila en Suki Twee in beslag genomen jonge zwarte panters wonen nu bij Stichting Leeuw. Ze werden eerder dit jaar aangetroffen bij een huisbezoek en werden illegaal gehouden door een particulier. Bij aankomst bij Stichting Leeuw en de eerste controle door onze dierenartsen bleken de dieren gelukkig in redelijke gezondheid en beide vrouwelijk. Met nog maar een kleine 5 kilo zwaar, hadden ze wel al een typisch fel panter karakter. De verzorgers hadden een dagtaak om de dieren hen te laten vertrouwen. Gelukkig waren de dieren oud genoeg om zelf zacht, maar vast voedsel te kunnen eten. Ondanks dat de 2 dieren eerst in de quarantaine faciliteit hebben moeten verblijven, hebben ze zich prima vermaakt met de vele soorten verrijking en aandacht van het verzorging team. Ze worden iedere week gewogen en zijn inmiddels al flink gegroeid. Ze zijn gek op elkaar en spelen en ravotten dan ook vele uren op een dag. Omdat het enige tijd heeft geduurd voordat de onderzoeken naar de herkomst van de dieren konden worden afgerond en al het papierwerk eerst geregeld moest worden, hebben wij moeten wachten dit bijzondere nieuws naar buiten te brengen. De panters hebben de namen Nila en Suki gekregen en mogen de komende tijd verder opgroeien bij Stichting Leeuw. Ze zullen in de komende weken langzaam maar zeker zichtbaar worden voor publiek. Omdat de dieren nog erg klein en jong zijn, zullen ze in etappes meer buitenruimte krijgen om rustig aan hun nieuwe verblijf en het publiek te kunnen wennen. Ook deze mooie meiden zijn al symbolisch te adopteren via onze website. Op deze manier helpt u Stichting Leeuw om dieren in nood, zoals Nila en Suki, de nodige hulp en zorg te kunnen bieden.


Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

8 opmerkingen:

  1. Wat zijn er toch een domme mensen en de dieren zijn daarvan weer het slachtoffer. Een serval is geen huiskatje natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat zijn dat toch een idioten , die deze dieren in huis willen
    en net zulke idioten zijn de politieke kl**tzakken die dit toestaan , en nu het eindelijk verboden is , zeggen dat de dieren maar een spuitje moeten krijgen :(
    die moeten ze zelf maar bij hun zelf toedienen :(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alsof twee panters wel huisdieren zijn. Tja, het mensDOM hè? De politiek had deze maatregel tien jaar geleden al kunnen invoeren maar ze had het even druk met wat anders. Maar níet met nadenken. Soms schaam ik me voor mijn eigen soort.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jah ongebrijpelijk toch... klopt... te druk met eigen zakken vullen ... jij niet allleen hoor

      Verwijderen