Uitgezet

Dat ik fan ben van Burgers Zoo is vast wel algemeend bekend inmiddels, na mijn 'thuispark' zeker mijn nr. 2.
Sinds vorige week 7 jaar geleden, opende een nieuw verblijf in het park, dat de naam Mangrove kreeg waarmee ook de link naar de samenwerking tussen Burgers Zoo en beschermingsorganisaties in Belize in beeld wordt gebracht.
Als je in de Mangrove binnenkomt is het vaak even geduld hebben tot brillenglazen, en vooral de lenzen van de fotocamera's, weer droog zijn en je helder zicht hebt. Pracht en praal aan groei en bloei in schitterende kleuren van Moeder Natuur maar ook de dieren die je daar kunt aantreffen, ook al is het een kunst om bepaalde dieren te spotten want hun schutkleuren werken perfect. Een paar dagen geleden zijn 'nieuwe' dieren aan de collectie van de Mangrove toegevoegd...


Reusachtige heremietkreeften uitgezet in de Mangrove. Er leeft sinds kort een aantal nieuwe dieren in de Mangrove; heremietkreeften; bijzondere kreeften die hun achterlijven in schelpen verstopt. Deze grote heremietkreeften zijn nu te zien in de zoutkreek waar onder andere ook de wenkkrabben, degenkrabben en vieroogvissen te vinden zijn. Naarmate een heremietkreeft groeit wordt zijn schelp steeds een beetje krapper. Daar hebben ze wat op bedacht, om de zoveel tijd verwisselen de kreeften van schelp. Om die reden liggen er ook verschillende schelpen in het verblijf waar ze naar kunnen wisselen als ze dat willen.

Kortom... wanneer we daar weer rondstruinen -rollen in mijn geval-, hopen we ze uiteraard te spotten... De laatste keer dat we er liepen/rolden was in april met Anne Marie en Esther. Karel, Daphne en ik vermaken ons altijd prima en vinden het extra leuk als we gezelschap hebben. Mocht je nog het foto-album van die dag willen bekijken klik dan op de foto hieronder.


Wanneer we weer gaan is nog even de vraag... het wachten is op Dunja en Jheeto, 2 olifantendames uit het Ierse Belfast die 'eerdaags' arriveren. Burgers Zoo deelde van de week al de foto's van het nieuwe olifanten-binnenverblijf dat na grondige verbouwing klaar is om de nieuwe bewoonsters te ontvangen en hen samen met Pinky en Saba alle luxe te kunnen bieden die ze nodig hebben. Zodra ik dus weet dat die dames er zijn... wordt er een datum geprikt, een scoot gereserveerd en gaan we zuidoostwaarts tuffen... én dan weer enorm genieten van één van de mooiste dierenparken die ons land rijk is. 






Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

4 opmerkingen:

  1. Dus nieuwe olifanten en nu ook heremietkreeften. Burgers was al een prachtige dierentuin en nu word-ie nog mooier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt... althans in die zin dat er 2 olifanten bijkomen... de 2 die er zijn worden niet vervangen.
      Ook dat klopt... en de verbouwingen van de laatste plm 10 jaar hebben het park zeker heel goed gedaan.

      Verwijderen
  2. Als je de dieren niet ziet heb je in ieder geval de mooie planten nog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha ja dat is waar ... maar je ziet ze wel hoor, niet de garantie dat je ze allemaal ziet... .de zeekoeien zijn soms minder goed zichtbaar, evenals de gestreepte basilisk, en ook vogels weten zich goed te verstoppen tussen al dat groen maar die laatsten hoor je dan weer wel . Vlinders zie je gelukkig altijd wel en ook de krabbensoorten en de 4-oogvissen zijn wel zichtbaar.

      Verwijderen