Stukje voor Stukje

Alweer bijna een jaar geleden bezochten we Harderwijk... de musea van Marius van Dokkun en de stad zelf, alwaar Jan van Haasteren samen met Marius dus een tentoonstelling had georganiseerd. Tijdens dat uitje maakten we kennis met de tekenaars en tal van andere zaken die in die puzzelfamilie thuis horen. Ik was al een jaar eerder begonnen met het verzamelen van de puzzels met dien verstande dat ik er zelf geen nieuwe zou kopen op een enkele uitzondering na dan... aan die belofte heb ik me gehouden, mijn verjaardag werd door de jeugd omgezet in 'ah nou hoeven we je niet te vragen wat je wilt...' maar ook vulden anderen mijn voorraad aan (waarvoor uiteraard dank!). De grootste aanleveraar is Karel. Bijna bij elke dierentuindate staat hij ons wel op te wachten om dan een tas met een paar puzzzels in de auto weg te kunnen leggen. Ook de komende dates zal dat zo zijn want hij heeft nog een stapeltje staan die mijn kant op komen tzt.



Het is zó leuk om de stapels te zien groeien... 2 weken terug ging J naar de bouwmarkt en haalde er een stelling bij. Ik kan weer even vooruit met stapelen op de planken ipv op de grond. Het aantal dat ik nu al heb is 89... bij Karel staat nog een aantal... en als ik die meetel dan zijn het er 94. Ze staan HIER gerangschikt op aantal stukjes en alfabetisch gesorteerd in mijn kasten. Gelukkig kan ik nog heel lang vooruit want er zijn nog heeeeeel veel puzzels op de markt en mijn 2e kast is nog niet vol en bovendien is er plaats voor nog een kast of 2 of...

Momenteel ligt "Happy Birthday" op de tafel... 950 stukjes in dit geval. Heb de afgelopen weken alle 2000 en 1500 stukjes gedaan. De 1500 doe ik het liefst, vraag me niet waarom maar zo voelt dat gewoon. 3000 is ook prachtig maar dat past niet op mijn tafel... J heeft wel laminaar in elkaar geplakt zodat de puzzel er wel op past maar dan kan ik het niet afrekken en moet ik constant om de tafel heen, dat is dus geen doen aangezien de tafel tegen de muur staat en ik bovendien niet constant kan (ook niet wil) opstaan/zitten gaan.

Nou komt het natuurlijk wel voor dat 2e (of 3e of... ) hands puzzels niet compleet zijn. Gelukkig is daar dan Gemiva, ergens in Maassluis geloof ik... Zij hebben het geluk op tal van plaatsen in Nederlands inleverpunten te hebben waar mensen die hun puzzels willen doneren dan hun puzzels afgeven. Gemiva zorgt er dan voor dat incomplete puzzels weer compleet komen door puzzels samen te voegen en die die compleet geraken gaan dan weer de verkoop in, tegen een mooie gereduceerde prijs ook nog. Als verzamelaar kun je dan ook je missende stukjes aanvragen en als men die heeft betaal je een klein bedragje en stuurt men ze je toe zodat jij ze weer compleet hebt. Ook krijg Gemiva puzzels gedoneerd van Jumbo, de puzzelfabriek dus... daar kan een ieder dan weer zijn voordeel mee doen *glimalch. Ik ben er in ieder geval blij mee, heb al vele puzzels weer compleet mogen maken al is het wel een kwestie van geduld want het kan soms wel even duren voordat men dat ene stukje dat jij mist heeft opgeduikeld.

Wat mij betreft tekent Jan... samen met zijn maatjes Dick Heins en Rob Derks... nog heel lang verder. Met mijn nog geen 100 puzels heb ik er al wel veel maar ik ben een 'kleine' spaarder in vergelijking tot vele JvH-fans die beduidend meer dan mij op hun zolder ofzo hebben staan.









Heb en hou het goed

26 opmerkingen:

  1. Van Haasteren is toch ongeveer 187 tegenwoordig? Hij tekent nog steeds? Ik moest erg lachen om de tekening bovenaan je bericht met al die wachtende mensen. (Dat periscoopje vlak voor zijn tafel!) Zijn er mensen die álle puzzels hebben? Ik heb je ingeschreven voor een groter huis mocht je ruimte tekort komen na de 200ste puzzel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bijna, 88 :-) (febr '36) Het is een prachtige tekening hè... maar wel geheel zijn stijl inderdaad. Dat persicoopje is 1 van de vaste items die in elke puzzel voorkomen... dat zijn er heel veel ondertussen, de laatste jaren is de collectie vaste items uitgebreid. kijk maar eens hier: https://www.puzzel-1000-stukjes.nl/jan-van-haasteren/terugkerende-of-vaste-elementen/

      Dat weet ik niet.... er zijn er 100-en... 280 ofzo geloof ik.... en veel titels heb je in meerdere uitgaves, 100 stukjes en 3000 stukjes bijv.

      Haha dat is lief van je, dank je wel. Na mijn 200e heb ik nog ruimte over hoor... ik heb nog een half lege zolder... en een grote logeerkamer plus 2 overlopen en anders is de woonkamer er ook nog ;-) Kom maar eens kijken

      Verwijderen
  2. Maar het zijn ook écht de allerleukste puzzels om te maken. Ik kom er op het moment even niet aan toe, er gaat teveel tijd in het bridgen zitten. Maar het komt wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook.... de MvD's staan bij mij op de 2e plaats. Die spaar ik niet... heb er wel een paar maar ik koop/zoek ze verder niet. Als ik er tegen 1 aanloop is het prima natuurlijk in een kringloop ofzo maar verder niet dus.

      Prima toch, het is een 'iets dat men moet willen' en niet een 'moeten'.

      Verwijderen
  3. Wat Marius van Dokkum produceert geeft je vaak toch wel een lach op het gezicht.
    De nieuwe actie is deze: Maak Marius van Dokkum ‘Kunstenaar van het jaar 2025’!, van mij mag hij het worden. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. helemaal waar hoor.... dat kunnen beide heren heel goed inderdaad.
      Van mij ook hoor... na JvH vind ik hem ook fantastisch goed

      Verwijderen
  4. Dat is hartstikke lief van Karel!
    Het zijn altijd de kleine dingen die het doen. Al die puzzels ontwerpen met een berg humor. Jan en Marius verdienen een onderscheiding.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. echttt wellll

      zeker weten, ik zou best eens een vliegje willen zijn om op de schouder te zitten tijdens hun vergaderingen/tekentijden

      Verwijderen
  5. mogge Melody
    ja heel leuke puzzels om te maken , en ik kan zo ook wat bijdragen aan jou verzameling , gister net weer 1 af , dus ja er liggen er nu weer 5

    geniet de dag

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mogguh Karull ja nou en of .... Altijd goed, ben er heel blij mee dat weet je... en de dubbelen gaan naar hiernaast

      Verwijderen
    2. kijk dat is dus veel puzzel plezier voor 3

      fiets groet

      Verwijderen
    3. Dat bedoel ik maar...

      dank je wel, fietse, ik ga puzzelen

      Verwijderen
    4. prima gelukt , ff lijm halen en een rondje van 54 km gemaakt
      nu in de ruststand

      Verwijderen
    5. Mooi zo. Ik heb "happy birthday' klaar.... nu net Casino van boven gehaald... even pauze en dan daarmee beginnen.... en wachten op zoon die mika komt ophalen.

      Russtee zeee

      Verwijderen
    6. dus de verjaardag is geschiedenis , nu flink aan de gokkerij :)
      aha Mika weer terug naar huis , ik denk een ieder blij

      Verwijderen
    7. Hahaha ja zo iets ja ....

      Ja hoor... helemaal prima

      Verwijderen
    8. ik stap zo weer op de fiets , ff harinkje eten in Spakenburg
      ik vond hotel en klooster van Ter Apel tussen allerhande ansicht kaarten van '92
      waar kwam dat ook alweer ter sprake ?

      geniet de dag

      Verwijderen
    9. Veel plezier.....

      Afgelopen dinsdag bij mijn tegenstelling

      Verwijderen
    10. was fijn ritje
      aha zal ik daar eens kijken

      Verwijderen
    11. uiteraard. Ik maak me niet druk meer hoor, dat laat ik over aan een ander

      Verwijderen
  6. Met dit weer staat puzzelen op een laag pitje, maar ik ben toch al geen grote fan. Af en toe.
    De wachtenden mensen zouden op zich al een mooie puzzel zijn. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan ... niks mis mee... bij mij niet, heb altijd wel eentje op tafel liggen.

      Haha ja nou hè, dat had ik ook al bedacht hoor

      Verwijderen