Gebruiken

In het Brabantse Mierlo bevindt zich een dierenpark dat sinds 2004 bestaat en eerdere deze maand voor de 2e keer een nieuwe naam kreeg. Tot aan 2008 heette het park Dierenrijk Europa. In 2008 liet men Europa vallen als deel van naam en werd het Dierenrijk. En nu heet het (don't shoot the messenger, ik heb het niet verzonnen!!) Eindhoven Zoo. (voor de betere vindbaarheid voor de toerist ofzo denk ik *zuchtttt).

Het is al weer even geleden maar Dierenrijk komt eerdaags wel weer op onze agenda. Enerzijds omdat "onze" olifantenbul Timber er in september naar toe zal gaan om daar (hopelijk) te gaan 'spelen' met voormalige Emmense olifanten Htoo Yin Aye en Ma Palai... en de kroost van Htoo Yin Aye, Jing en Rashmi. Jing is van 2018 dus nog te jong maar ja heej de wonderen zijn de wereld nog niet uit dus je weet het nooit. Htoo Yin Aye is 41, aan de oude kant en ze heeft al 7 kinderen op de wereld gezet. Ma Palai is daar 1 van en zij is 26 en nog kinderloos... Hoe leuk zou het zijn als juist zij een kalf krijgt?!

Natuurlijk is er veel meer moois in Dierenrijk te bewonderen... waaronder dus ook sinds kort Angara en Yarko. Beide dieren zijn geboren in 2015, mei en april, in Beekse Bergen en recenterlijk verhuisd naar Mierlo nadat men klaar was met het verbouwen van het tijgerverblijf dat leeg stond sinds januari, toen de laatste siberische tijger Laila overleed op 18 jarige leeftijd nadat zij in 2007 haar intrek in het park had genomen.

Tijgerin Angara was afgelopen week voor het eerst zichtbaar voor bezoekers! Het vrouwtje vertrok enkele weken geleden vanuit Beekse Bergen naar Dierenrijk. Al sinds haar komst, kreeg ze de mogelijkheid om het spiksplinternieuwe tijgerverblijf te verkennen. Dit gebeurde echter nog achter de schermen, aangezien het verblijf tijdelijk afgeschermd werd voor het publiek. Op deze manier kon de tijgerin rustig wennen. Inmiddels lijkt Angara haar plekje helemaal gevonden te hebben en verkent ze ook de rest van haar nieuwe omgeving, compleet met rotsen en rivier. In het ontwerp van het tijgerverblijf is rekening gehouden met de natuurlijke leefomgeving van de Amoertijgers. Deze dieren zijn fervente zwemmers. Binnenkort zal ook Angara's maatje Yarko naar Dierenrijk vertrekken. Een reünie waar we naar uitkijken! Het nieuwe tijgerverblijf is inmiddels in gebruik genomen! Een mooi moment om nog één keer samen met ontwerper Rick door het gebied te lopen en stil te staan bij deze grote ontwikkeling in Eindhoven Zoo.





Heb én hou het goed  

8 opmerkingen:

  1. Het zal Angara niet interesseren of ze in Mierlo of zgn in Eindhoven zit. En nee, ik ga je niet neerschieten. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik zal je ook niet neerschieten hoor Melody
    denk ook dat het voor de bekendheid is die naam
    mooier is wat ze daar te zien hebben , we zullen er wel eens rondneuzen denk ik zo
    nu slapen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Hahahaha oké dan..... heel fijn. Niet dat ik daar iets voor heb gedaan hoor.

      Ik heb zojuist een post gepubliceerd waarin het ook benoemd werd... ik had contact opgenomen met de helpdesk.

      Verwijderen