Foto Thee #37





#37 ~ sinds 6 januari 2024


De vraag op woensdag 11 september 2024 is:


"Kun je goed alleen zijn?"



Alhoewel al bijna 41 jaar getrouwd en het hebben van (schoon)kind kan ik prima alleen zijn. Ik kan prima zonder mensen, beter gezegd. Zonder dieren is een ander verhaal. Deze foto is van september 2019 (kleine 5 weken voor het mis ging) met toen Vanyar ( † 27-08-2024 ) & Kai ( † 13-03-2024 )



Op dit moment vermaken we ons met ons trio poezels... en Senna natuurlijk nog... en ben ik bezig met in Nero meer zelfvertrouwen te laten groeien... wanneer we weer een 'eigen' woefel zullen hebben is op dit moment nog niet bekend.







Heb en hou het goed

22 opmerkingen:

  1. Missen doet nog pijn je honden. Gelukkig vermaken met poezels en Senna.... Mid night walk ga je binnenkort naar toe denk ik. Zeker weer met Daphne en Karel? Het is daar heel erg mooi om te zien. Wij hebben dit nooit meegemaakt. Met mij gaat ook niet zo lekker. Mooie foto Melody. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt. Ja hoor, die troosten wel. En de hond (Nero) van de overbuurman, die ik een beetje aan het trainen ben...

      Nee de Midnight Walk loop ik niet meer... dat lukt niet meer helaas en in een rolstoel/scootmobiel is het niet te doen. Dat kan ook niet, is te ver weg voor jullie.

      Dat spijt me te lezen, hopelijk knap je gauw weer op!

      Dank je wel, jullie ook

      Verwijderen
  2. Mis mijn hond Toscana ook nog elke dag en ik zal wel een andere willen maar doe het toch maar niet. Nu ben ik af en toe een oppas en dat is ook wel leuk. Een poezenmens dat ben ik nooit geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snap ik heel goed.... dat is een goede beslissing dan... wel een hond nemen kan alleen als je er met hart en ziel achterstaat anders denk je niet aan dierenwerlzijn. Ja zeker is dat leuk, dat doen wij ook nog steeds, maar hier komt wel weer een hond. Zodra de tijd rijp is.

      Poezen of honden... maakt mij niet uit, zolang ik ze maar beiden in huis heb ;-)

      Verwijderen
  3. Een foto waar je blij van wordt. :-) Dieren zijn ook een soort gezelschap!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat klopt.... Ik had Vanyar net een paar maanden eerder uit een opvang gehaald... en de eigenaar van Kai had hem een maandje eerder dan wij ook uit een opvang gehaald... ik was in die tijd dus veel bezig met het socialiseren van deze 2 honden en die Midnight Walk was daar een onderdeel van...

      Verwijderen
  4. ha die Melody
    ik kan heel goed alleen zijn , maar ook goed met mensen en dieren omgaan
    leuke van foto van jullie 3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja die Karulll

      Ja gelukkig wel hè ....al zie ik bij jou ook wel een poezel in de vensterbank en op de bank liggen ;-)

      Dank je wel

      Verwijderen
    2. mogge Melody
      ik ben ff door het huis gelopen , bij de bank en alle vensters langs , maar geen poezels te zien hoor :)

      geniet de dag

      Verwijderen
    3. Hahaha grapjas.... dat kan veranderen hè...

      Verwijderen
    4. veel is mogelijk , maar of ik een huisdier neem , ach ja wie weet samen met geraniums als ik oud en versleten ben 😁

      Verwijderen
    5. ja klopt... nou nee lijkt me niet.... met jouw longen moet je uitkijken....

      Verwijderen
    6. ik heb altijd gedacht en ook wel gezegd , als ik met pensioen ben neem ik een Goldenretriever , maar toen was het zo ver , en wat blijkt , ik had nog minder tijd , en ik wil de hond wel alle aandacht geven wat het nodig heeft , en dat kon echt niet
      nu ben ik content en tevreden

      Verwijderen
    7. Snap ik wel... en nee bij jouw longen is een golden zeker niet goed....

      Helemaal goed

      Verwijderen
  5. Een hond hebben is een feest, maar soms ook een groot verdriet als je jong overlijden.
    Dan blijven ze in je gedachten zitten. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal waar Hans... je weet dat, als je er aan begint... het hoort erbij... en niet alleen voor honden maar voor alle dieren die je in huis haalt

      Verwijderen
  6. Dieren worden jammer genoeg niet erg oud (bij ons vergeleken dus) dus zodra je een hond, poes, konijn, of welk dier dan ook in huis neemt, weet je dat er ook een afscheid aan vast zit. Van dat gelukkige drietal op de foto is alleen de middelste dus nog over, maar die twee aan de zijkanten hebben vast en zeker een geweldige baas gehad aan jou.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Eh ja en nee... 1 van hun levensjaren duurt net zo lang als bij ons (in het geval van honden) 7 jaren duren. Zulke lengtes verschillen per diersoort en formaat van het dier in kwestie. Alleen staan we daar nooit zo bij stil. Ja dat klopt wel, dat weet je, dat hoort erbij. Ik heb er in ieder geval mijn best voor gedaan, de rechts (stabij Kai....) was niet mijn eigendom maar een logeehond. Was wel de allerliefste hond die ik gekend heb... we hebben er zelf 8 gehad inmiddels, ik ben opgegroeid met honden en mijn man ook... en al die jaren ook vaak logeehonden over de vloer gehad maar Kai stak wel met kop en schouders boven alle anderen uit.

      Verwijderen