Beebiessssss

Al in het oude park nog maakte Aïsha (foto hierboven) deel uit van de leeuwengroep... zij was 1 van de 4 kinderen van Zulu met Tia die in april 2013 geboren werden. Broer Timba vertrok naar een ander park toen hij de goede leeftijd bereikt had... en Aïsha ging met zussen n Dalila en Lula naar het nieuwe park in Emmen in 2016. De samenstelling van de leeuwengroep wisselde logischerwijs de jaren daarna en afgelopen voorjaar kwam Maison uit Dvur Kralove-park in Tsjechië om voor nageslacht te zorgen. Ik blogde er HIER over.

Het voorstellen van een mannetje aan een groep leeuwen is geen sinecure... én al bereid je het nog zo goed voor... garantie op succes is er nooit! Gelukkig lukte het met Maison en de aanwezige dames in Emmen wel... en vooral Aïsha was erg blij met de man in hun midden. Vandaag kwam dan ook bericht dat dat succescvol was geweest en zij bevallen is van een trio op 11 september Geslacht is nog niet bekend logischerwijs, dus ook nog geen namen, maar dat komt vast en zeker binnenkort wel goed.


In de kraamkamer van de Leeuwenberg in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen zijn drie Afrikaanse leeuwenwelpen geboren. Moeder leeuw en haar jongen maken het goed. Net als in het wild heeft ze zich afgezonderd van de troep en blijft in de begindagen op afstand van de andere leeuwen. Leeuwenwelpen komen na een draagtijd van ongeveer honderdtien dagen ter wereld. De eerste dagen hebben de welpen hun ogen nog gesloten. Ze zijn dan kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder, die zich daarom afzondert op een veilige plaats. De leeuwin en haar welpen blijven de eerste weken nog in de kraamkamer en zullen de Leeuwenberg niet direct gaan ontdekken. Omdat de welpen de komende weken nog achter de schermen in de kraamkamer verblijven, zorgt WILDLANDS ervoor dat bezoekers via een beeldscherm op het park vanaf donderdag 19 september toch een blik in de kraamkamer kunnen werpen. De welpen gaan in oktober – naar verwachting met de herfstvakantie - naar buiten. Het is vijf jaar geleden dat er leeuwenwelpjes werden geboren in Emmen. De groep in WILDLANDS bestaat nu uit een volwassen leeuw, drie volwassen leeuwinnen en deze pasgeboren welpjes.





Heb én hou het goed  

14 opmerkingen:

  1. Jippie! Dat is genieten. Wat leuk he?
    En drie nog wel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) Helemaal waar hoor.... mocht ook wel weer hè na 5,5, jaar ondertussen

      Verwijderen
  2. van harte allemaal
    wat mooi Melody , dat wordt weer smikkelen en smullen van de beschuiten met muisjes , de kleur maakt me niet uit , doe maar van pure chocola 😋

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig dat de koppeling een paartje heeft opgeleverd.
    Een mooie aanwinst de jongen, het zijn plaatjes om te zien. Hans

    @ gaat niet lukken om zondag te komen, ik red dat gewoon niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vind ik ook Hans... ben blij met dit nieuws.

      Dat is heel erg jammer Hans. Ik had het jou (en ons) gegund.

      Verwijderen
  4. Echt geweldig! Er komen steeds meer erbij.
    Leuk eens filmpje te luisteren. Gaat goed daar.
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. vind ik ook. na 5,5 jaar mag het ook wel weer eens in Emmen...

      ZO is het maar net.

      Dank je wel, jullie ook

      Verwijderen