Tóch nóg #2

25 juli schreef ik HIER over Serval Noa... en hoe zij uiteindelijk het geluk had gehad ondergebracht te zijn bij Stg. AAP.

Zojuist kwam er nieuws over haar... minderleuk nieuws maar ook hier weer geluk bij een ongeluk want ze was al opgevangen bij Stg. AAP dus haar ongeluk leidde niet tot onnodig lijden dat haar niet bespaard zou zijn gebleven als ze niet opgevangen was geweest.

Pech voor Noa, de jonge serval die ontsnapte bij haar eigenaar in het Utrechtse Lexmond en uiteindelijk bij AAP terecht kwam. Bij een ongelukkige misstap in het buitenverblijf op onze Zoogdierenafdeling heeft Noa onlangs het bovenbeen in haar voorpoot gebroken. Ze zat daar slechts enkele dagen, toen ze van een grote hoogte waarschijnlijk verkeerd terecht is gekomen. Een gecompliceerde breuk was het gevolg, waarna we haar voor een specialistische ingreep naar het Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam hebben gebracht. Servals die als huisdier zijn gehouden, hebben vaker zwakke botten door verkeerde voeding. De dieren krijgen van fokkers of hun eigenaren vaak alleen kipfilet, terwijl servals juist de hele prooi nodig hebben: in de organen van hun prooien zitten namelijk belangrijke vitaminen en mineralen. Ook Noa had slechte botten toen ze bij ons werd binnengebracht. Maar bij AAP kreeg ze weer de juiste voeding, waardoor haar botten konden aansterken. Hoe het dan toch mis kon gaan, legt AAP-dierenarts Hester in dit filmpje uit.



Er lopen nog Servals los rond in ons land... (zopas nog in het nieuws)... gedumpt want... vul maar in (doe ik hier niet, ik wil netjes blijven). Hopelijk komt het met allen goed!!




Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

8 opmerkingen:

  1. Nu maar hopen dat 'katten'-liefhebbers hun verstand gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat had Noa het geluk dit x eens aan haar kant
    hopelijk redden de dieren die nog rondlopen het ook

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi dier, gelukkig is ze toch goed terecht gekomen. Ik ben zelf dol op katten maar dan wel HTK-tjes Ik zou het niet in mijn hoofd halen om een Serval of andere wilde soorten in huis te halen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Serval Noa is ook geen huisdier, ze horen vrij in het wild te leven. Hans

    BeantwoordenVerwijderen