3 Woorden van Bert #8

De maandelijkse schrijfuitdaging van Coach Bert
24 september 2024 koos hij de woorden:  vuurwapenbezit - poppentheater -pekelvlees


Het vliegtuig zette de landing in... spanning die al geruime tijd voelbaar was in elke vezel nam zienderogen toe, het was bijna zover... Het avontuur was al ruimschoots begonnen voordat de avond zou vallen. Hoe men er aan toe zou zijn op dat moment durfde niemand te voorspellen.

Wie krijgen we vandaag? We hebben... en een lange rij namen kwam voorbij. 4 trios, 1 trio met 3 mannen, 1 trio met 3 dames, 1 trio met 2 mannen en 1 dame en 1 trio met 2 dames en 1 man. Elk trio bestond uit een 'oud gediende' en 2 nieuwelingen. De poppetjes zijn geplaatst, het theater kan weer van start en het poppentheater staat deze keer in de moerassen van het Amazonegebied.  

Op loopafstand van de landingsstrip stonden een paar auto's klaar en de chauffeurs kenden de weg. Zij leverden hun gasten een aantal uren, over zanderige, natte wegen met grote kuilen,  af aan de oever van een rivier alwaar een 4-tal boten klaar lag. Iedere boot kreeg 3 gasten en alleen de bestuurder ervan was vuurwapenbezit toegestaan. Tot aan het afleverpunt had hij de plicht zijn gasten te beschermen tegen alles dat in de Amazone gevaarlijk kon zijn. Kaaimannen, krokodillen, boa's van 10 meter, verzin het maar. Vanaf het afleverpunt was bescherming de taak van ieder teamlid zelf. 

Weer een geruime tijd later, het was al middag, werden de 4 trio's op verschillende plaatsen gedropt. Voor het uitstappen kleedden ze zich allemaal uit en stapten dan geheel naakt de oevers op, het enige dat ze droeg was een koord om hun nek maar daaraan een grote kraal.. Na enkele meters lopen zagen ze dan 3 tassen hangen. In elke tas bevond zich 3 voorwerpen plus een routekaart naar het punt van eindbestemming, alwaar ze na een x-aantal dagen verwacht werden. Hoeveel dagen verschilde per deelnemer, kon 21 zijn, kon 40 zijn, kon zelfs 60 zijn. Vooropgesteld natuurlijk dat ze het tot aan dat moment zouden redden. 

Het eerste plan was een onderkomen te maken... daarna een vuur... en daarna middelen vinden om te overleven. Dus moest er hard gewerkt worden door alle leden van de trio's. Ze moesten elkaar leren kennen, ze moesten leren samenwerken. Dat ego's en ervaringen zouden kunnen gaan botsen lag natuurlijk ook voor de hand. 

Het ene trio redde het, het andere niet. Sommige trio's bleven compleet tot en met het eindpunt, anderen vielen uiteen. Deelnemers vertrokken zelf of banden iemand uit de groep... deelnemers vonden elkaar onderweg... alles was mogelijk. 

Alles voor de kijkcijfers.. .het productieteam wist zich gesteund door tal van sponsoren en natuurlijk een grote schare fans. Uiteraard werd de indruk gewekt dat de deelnemers zich 100% zelfstandig moesten zien te redden... zien te overleven ongeacht wat er ook gebeurde maar dat is wettelijke natuurlijk niet toegestaan. Er waren teams aanwezig, die altijd in de buurt van de deelnemers een basiskamp opzetten, veiligheid voor alles immers. 

Een trio had op een gegeven moment al een week niets gegeten en wisten een boom om te hakken die van binnen vol zat met maden. Alhoewel ze allemaal even hongerig waren besloten ze toch heel wijs met hun geschenk om te gaan. "Als jij de natuur respecteert, respecteert zij jou ook"... en dus werd een deel van de maden aan draadjes gehangen en werd ermee gevist. Uiteindelijk vele uren later lukte het een deelnemer een meerval te vangen en weer een tijd later zaten ze te eten nadat die vis door en door gaar was gestookt aan een stok boven het vuur. 

Halverwege de nacht klonk een wanhopig gekreun door de kraal: "Medic..." en al snel liepen 2 personen het kamp in. "wat heb je gegeten?"... 'meerval'... was het antwoord. "dat is iets anders dan pekelvlees hè, maar goed, het komt goed, wij gaan voor je zorgen...". Vanaf dat moment werd het trio een duo. 




***beschrijving van een tv-serie die wij bingen... "Naked and afraid". 




Heb én hou het goed  

20 opmerkingen:

  1. Zoiets als Expeditie Robinson. Je zou meedoen aan zo'n spel, om gek van te worden. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja daar lijkt het wel op inderdaad.... wij zouden het beiden geweldig vinden, vooropgesteld dat we 30 jaar minimaal jonger waren dan we nui zijn

      Verwijderen
    2. Maar nu heb je er een mooi verhaal van kunnen maken. 😀

      Verwijderen
  2. Wat origineel gevonden Melody! Je hebt weer schitterend voldaan aan de uitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel. Wat een lief compliment... ik beschreef alleen maar een tv-serie die wij volgen

      Verwijderen
  3. zenden ze zoiets uit op tv ?
    ik doe toch niet mee , ik wil pekelvlees 😋

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Opdracht volbracht, maar dat programma ga ik maar niet kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Spannend en ook mysterieus verhaal, zeker in het begin. Mooi verteld! Met een verrassend eind. Is dit echt een bestaand televisieprogramma?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u dank u

      Jazeker... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Naked_and_Afraid

      Verwijderen
  6. Je hebt helemaal aan de verwachting voldaan, een mooi geschreven opdracht. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is inderdaad een totaal ander verhaal en dat maakt het ook meteen een erg leuk en spannend verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. :-) Dank je wel... ik hoefde er geen moeite voor te doen... is een beschrijving van een tv serie die wij volgen

      Verwijderen