Meet Quenya

Onze nieuwe frummel sinds 13.30 (toen ik de overname-overeenkomst tekende).
 
Ze kwam ter wereld op 23 mei 2018 bij een fokker in onze geboorteprovincie maar haar oorspprong is Russisch, zoals ook de 'betere helft' van de fokker, die wel een Groninger is.
Na wat heen en weer gemail reden man en ik vanochtend er aan het eind van de ochtend heen en kwamen uiteindelijk uit bij een grote boerdere met heel veel dierenverblijven eromheen. (steekjes van jaloezie natuurlijk wel, want heej een dierentuin rondom je huis...) 
 Ik keek mijn ogen uit... tal van vogels die ik herkende en bij naam kon benoemen (tot verbazing van de fokker.. .tot ik hem vertelde een fervente dierentuinbezoeker te zijn en dus best wel wat dieren ken, vooral vogels.) Zij hebben ook emoe's en walaby's en dus nog veel meer honden... allemaal in koppels, 2 soorten Corgi's dus maar ook meerdere soorten bulldogs, Allemaal in mooie kennels en voorzien van alle luxe die een dier zich maar kan wensen.
 
Inmiddels is mevrouw omgedoopt.. .zoals wij altijd doen als we een nieuw lid aan onze roedel toevoegen en ook deze keer kwam er een J.R.R. Tolkien naam bovendrijven. Haar geboortenaam is Nera maar wij doopten haar dus om naar Quenya. (één van de talen die Tolkien schiep). De naam die ik in gedachten had is een elvennaam en tja dit is geen elfje *glimlach. Ze is klein en legt behoorlijk wat gewicht in de schaal dus een hobbitnaam was goed mits die ons zou aanspreken en dat was dus niet het geval. Een beetje verder zoeken en toen kwam ik dus uit bij Quenya. 

Quenya scharrelt ondertussen door huis en tuin, maakte kennis met buuf en onze poezelstrio. Is redelijk op haar hoede logisch ook natuurlijk want de situatie hier is totaal anders dan die waarin ze tot aan de middag vertoefde. Ze heeft haar bakje al leeggegeten en ook drinken doet ze prima dus het komt helemaal goed. 

Ze zal de komende dagen vast wel door mijn blog 'wandelen'... gaandeweg haar (en zij ons) beter leren kennen en ontdekken wat ze leuk en lekker (of niet) vindt.. tijd zal het leren.... 




Heb én hou het goed  

24 opmerkingen:

  1. Fijn voor jullie hoor, een bijzonder en mooi hondje Melody.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Ed, we zijn er blij mee.... nu zij nog even wennen, over een paar dagen is dat ook klaar

      Verwijderen
  2. Gefeliciteerd met je nieuwe viervoeters. Schattig om te zien. Deze hond zal bij jou heel goed krijgen. Geniet maar ervan!! 🐶

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank jullie wel... ja hoor, zeker , gaan we doen

      Verwijderen
    2. Het is Engelse honden ras. Uit Wales. Daar hebben echt veel van. Veel plezier.

      Verwijderen
    3. Ja dat klopt... ze zijn oorspronkelijk gefokt om vee te drijven...
      Dank je wel, komt goed

      Verwijderen
  3. een maatje kleiner dan jullie gewend zijn , deze Quenya , ik vind Nera ook mooi :)
    en niet van asiel maar zo te lezen een vertrouwde fokker
    ik wens jullie veel plezier met Quenya

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja dat kan je wel stellen... maar deze dame is voor ons fysiek makkelijker hanteerbaar en ze kan ook mee als we gaan fietsen, dat gaan we haar dus leren de komende tijd, beginnen met korte afstandjes

      Dank je wel, komt goed

      Verwijderen
    2. korte afstandjes ja , maar ook blokken op de pedalen anders kan ze er niet bij 😁

      Verwijderen
    3. Hahaha ja zo iets... nee hoor, er komt een mand achterop mijn fiets

      Verwijderen
  4. Een mooie naam voor een lieverdje. Zo ziet hij er uit. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hè... vonden wij dus ook .... het is een zij voor de verandering, onze nr. 9, de `1e zij

      Verwijderen
  5. Heel veel plezier met dit hondenbeest

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd met de nieuwe huisgenoot, het was natuurlijk wel te verwachten dat het niet lang zou duren eer er weer vier pootjes door het huis tikkelen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u dank u... haha ja dat is ook zo ... J wilde eigenlijk niet en ik wel dus we moesten een compromis sluiten en een bijpassend kwartet voetjes vinden

      Verwijderen
  7. Heeft het diertje een merk? (Als ik dat aan mensen vraag die hun hond uitlaten aarzelt hun blik altijd tussen een lach en verontwaardiging :-) ) Een.... Corgi-achtige? Ze ziet er opgewekt uit en ze zal een geweldige tijd bij jullie hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha ja hoor.... dit is een Welsh Corgi Choco Merle Cardigan... een hele mond vol voor deze dame wiens roots in Rusland liggen dankzij de helft van haar fokkerskoppel die de ouders van dit dametje mee uit Rusland naar Nederland nam.

      Ze is inderdaad een blij ei... moet nog veel leren ook maar dat gaat helemaal goed komen. Daar gaan we in ieder geval onze uiterste best voor doen.

      Verwijderen
  8. Ontzettend veel geluk, plezier en nieuwe avonturen met blij ei Quenya! 😍😍😍

    BeantwoordenVerwijderen