Stoeltjes 2024 #4











Dat de plaats waarin wij wonen een provinciehoofdstad is zegt het op zich niet... dat het om de provinciehoofdstad van Drenthe gaat kan al wel een lampje doen gaan branden... als je dan ook nog weet dat Drenthe -naar verluidt- de groenste provincie van Nederland is... tja dan, dan kun je wellicht tot de conclusie komen dat er hier in de stad veel groen -dus bos- aanwezig is... Op zoek naar paddestoelen doet ons dan met regelmaat besluit een 'paar meter verder' te lopen om te kijken wat we op 'nog niet zo heel bekend' terrein kunnen scoren... "Ken jij het Amelterbos?" vroeg ik vorige week aan buuf, nee dus. "Nouhou -zei ik-, daar staan veel douglassparren en op douglassparren is de kans op sponszwammen groot"... en zo kwam het dus dat we eerder vanmiddag in de auto stapten en er heen tuften. Op de fiets had het ook gekund als buuf al had kunnen (en mogen) fietsen, wat niet het geval is. Bij het Amelterbos zit ook een winkelcentrum en in dat centrum bevindt zich ook de podopraktijk en daar moest ze heen. Ik ging dus mee om na die afspraak dan het bos in te wandelen.

Onder mom van 'beter mee dan om verlegen' namen we de jas mee...we droegen beiden al een shirt met daaroverheen een vest (we zijn beiden niet verslaafd aan vesten, maar dat terzijde) ... en al snel gingen jassen én vesten om de heupen want 18 oktober 21 graden... tja, wie verwacht dat nou? Ik niet... zeker niet omdat ik een paar dagen terug, de 15e, met de hond buiten liep en bevroren daken en autoruiten zag. Nee helaas geen foto van want had de gsm niet bij. Maar goed... op zoek dus naar die sponszwam, die schitterde door afwezigheid maar we zagen genoeg ander moois.

Geen vliegenzwammen, dat dan weer niet... maar heej we weten nog wel een plekje dus na de wandeling terug de auto in en onderweg op de route naar huis niet rechtdoor op een bepaalde rotonde maar rechtsaf...de auto uit én dus ff op de knieeën...wel uitkijkend natuurlijk dat ik niet als een olifant in een porseleinkast andere stoeltjes in de verdrukking breng.... 

We kwamen met een kleine 100 foto's thuis... na een selectie ging het ene deel in het 'alle andere'-album en een deel in het 'rode'-album. Klik op de foto's hieronder om die albums te bekijken... de nieuwste foto's staan (als het goed is, en google ze niet overhoop gooit, bovenaan).







397 foto's
131 foto's





Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

12 opmerkingen:

  1. ja absurd warm , ik liep te zweten tijdens het wijkkrantjes rondbrengen
    jullie dus het aangename met het nodige combineren , doe ik morgen
    ga straks album bekijken
    nu ff tukkie doen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad.... wij dus ook.... met natte oksels en voorhoofd weer de auto in...

      Helemaal waar... daar is dit weer dan wel weer ideaal voor

      Verwijderen
  2. Nou dat is een flinke oogst, maar de rode blijven toch het meest tot de verbeelding spreken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat troffen jullie een boel vliegenzwammen , mooi hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi hoor, wat een weer was het afgelopen dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja nou hè... ja klopt... raar toch... ook nu hoor....toen ik zopas (2e uur terug) buiten liep met de hond was het 'al' 14 graden....

      Verwijderen