­
­

Terug



Afgelopen herfst en winter blogde ik op mijn vorig blog een aantal keren over aangespoelde schildpadden, die werden opgevangen in Diergaarde Blijdorp te Rotterdam. De eerste blogpost kwam op 23 oktober, de 2e op 19 december, de 3e op 22 december, de 4e op 23 december, de 5e en 6e op 25 december, nr. 7 kwam toen op 27 december en nr. 8 kwam daarna op op 29 december.
Men zette het beste beentje voor in pogingen al die dieren terug te brengen naar de best mogelijke gezondheid zodat ze terug uitgezet zouden kunnen worden. Dát ging niet helemaal goed maar een aantal overleefde gelukkig wel en eerder vandaag kwam er een updatevideo online:


Daar gaan ze! De twee opgevangen dikkopschildpadden Brick en Bohdi zijn uitgezet in de Atlantische Oceaan. Dankzij de zenders, die mede mogelijk gemaakt zijn door de Vereniging Vrienden van Blijdorp, kunnen we hen volgen. Wetenschappers hopen zo meer te leren over het zwemgedrag van zeeschildpadden. En misschien zelfs enige inzage te krijgen in waarom ze tegenwoordig vaker aanspoelen. Lees het hele bericht op https://diergaardeblijdorp.nl/nl/media/blijdorp-zet-zeeschildpadden-uit-bij-de-azoren.


Opgeven is nooit een optie... dat is hier weer eens te meer bewezen...








Heb en hou het goed

Update Makongo

14 augustus schreef ik HIER over het verdriet in Kerkrade... en de zorgen die daardoor ontstonden. In Gaia Zoo overleed Tamidol en haar kleine zoon van amper 4 maanden, Makongo, bleef 'alleen' achter. Een spannende tijd brak aan... hem zich aan een verzorger laten hechten is niet de bedoeling natuurlijk en een andere vrouwtjesgorilla dwingen een jong aan te nemen en op te voeden behoort ook niet tot de mogelijkkheden. Je hebt geen andere keus dan simpelweg afwachten en hopen dat het goed komt.


(Foto Gaia Zoo - Dalilah -1972 wild- met Makongo 9.4.'24 - van Corine Al)

Mijn eigen tranen van verdriet door gemis stromen nog veelvuldig, maar worden nu toch vermengd met een glimlach van blijdschap doordat men zopas een updatevideo publiceerde: 

Onlangs overleed één van de gorilla's in GaiaZOO. Het vrouwtje, dat in het voorjaar nog een gezond jong ter wereld bracht, bleek ongeneeslijk ziek te zijn. Maar hoe gaat het nu verder met het jonge dier dat zonder moeder achterbleef? De Westelijke laagland gorilla's hebben van nature veel aangeleerde gedragingen. Op jonge leeftijd leren de gorilla's bijvoorbeeld wat de gevaren in hun omgeving zijn, wat ze wel en niet kunnen eten en hoe ze zich moeten gedragen in een groep gorilla’s. Daarom is het belangrijk dat het jong door een andere gorilla wordt grootgebracht, en niet door dierverzorgers. Het bijvoeren door de dierverzorgers is wel belangrijk. Geen van de andere gorilla’s produceert nu moedermelk, en het jong heeft wel nog een leeftijd waarbij melk drinken belangrijk is. Ook hierbij zorgen we ervoor dat het jong zich niet gaat hechten aan de dierverzorger, maar willen we juist dat hij na het bijvoeren weer teruggaat naar de andere gorilla's. Primatenverzorger Anja vertelt meer erover in deze update!








Heb en hou het goed

Toch wel!


Enige tijd terug zag ik bij Ferrara dat zij en Meneer F. naar Steenwijk waren geweest... HIER om precies te zijn... en dat leek me gelijk heel bezoekwaardig dus lichtte ik de buuf in en ook zij was enthousiast dus planden we een datum. Kort op elkaar, het kwam zo uit, ivm drukte op haar werk en de nakende operatie.
Een paar dagen geleden blogde St@@rtje over een bezoek aldaar, HIER dus.
Ook blogden zij beiden vervolgens over het museum dat zich aldaar bevindt; Het Hildo Krop Museum... St@@rtje schreef DIT en Ferrara schreef DIT.
Ik ga natuurlijk niet al die teksten herhalen want ze zijn allemaal al te lezen via de links hierboven.
Toen wij dit bezoek planden bezochten we de bijbehorende website: https://www.hendrickdekeyser.nl/museumbezoek en zagen we al veel moois voorbijkomen... of we daar allemaal nog tijd voor hebben met al het andere dat ook zo leuk en bezoekwaardig is, geen idee, de tijd zal dat wijzen.
Met alle verdrietigheid van gisteren aan beide kanten hebben we uitgebreid overlegd of we wel of niet zouden gaan, afleiding is fijn natuurlijk, verdrietig op de bank blijven hangen verandert de kwesties ook niet en dus gingen we toch maar. We lieten Senna in de vertrouwde handen van mijn vechtgenoot achter en stapten tegen 9-en de auto in, richting Steenwijk... een uurtje vanaf hier... en zoals zovaak zochten we eerst een kringloop op. Aldaar genoten van de ruimte, veel mooie (en mindermooie) spullen die keurig uitgestald waren... en schoon ook... dat is nog wel eens een dingetje in zulke winkels maar dat even terzijde. Tegen half twaald parkeerden we bij de villa en het vergapend genieten kon beginnen: 


Als je van Jugendstill houdt... is dit huis meer dan de moeite waard. De Henrick de Keyser stichting heeft op tal van locaties in Nederland historische panden gekocht en die worden dan ook gekoesterd en bewaard... de lijst van alle huizen vind je op de website/ De link ernaar toe staat al in bovengeschreven tekst. Mijn foto-album van vandaag bevat 125 foto's. Je bent van harte welkom om ze te bekijken en zo virtueel met ons mee te wandelen. Zoals altijd.. klik op de foto hierboven om dat album dan te openen.

Rond 3 waren we terug en na een onstuimige begroeting door Senna dronken we nog een bakkie en daarna ging buuf haar weegs en ik de mijne, naar hier... en nu ga ik plat. Slaapgebrek van de afgelopen week breekt me aardig op ondertussen dus tja, ff wat rust pakken. Fijne woendag iedereen verder!



Heb én hou het goed  

RIP Vanyar





April 2019 haalde ik je op... toen was je 1,5 jaar... een jaar later verdwenen je vlekken en veranderde je gedrag... dierenarts ontdekte een nierziekte. Andere voeding en dagelijkse medicatie zou je helpen en dan zou je nog een mooie tijd kunnen hbben. Die tijd eindigde vanmorgen... Een kleine week sukkelen en allerlei proberen mocht niet baten. Vanochtend bevestide dierenarts mijn vermoeden... Addison was je fataal geworden... 7 jaar en 1 maand en 1 week jong nog, maar toch was de koek op.

Je ging over de regenboogbrug en daar ontmoette je vele vriendjes die reeds voor je aan gingen...
Rust zacht makkertje... doe iedereen de groeten daar.

PS... Update Senna, uitslagen tumor... foute boel. Hoe dit verder gaat zal de tijd moeten wijzen...




Heb én hou het goed  

40 jaar + later

14e Beelden Expo Animali. Toen buuf en ik laatst vanuit Groningen-stad kozen voor de alternatieve route huiswaarts reden we op zeker moment over een rotonde met een banner erop... daarop werd deze tentoonstelling werd aangekondigd. Bloemen, kunst en dieren, voor ons beiden een ideale combinatie, het zou nog maar even duren, tot en met 26 september, oftewel nog een maandje dus. Nou hadden buuf en ik daar wel oren naar maar de agenda's stonden al redelijk vol, zij werkt in de zorg en in de vakantieperiode is het natuurlijk één en al drama met personeel dus werkt ze extra. Bovendien staat-zit-liep ze te wachten op een oproep voor een operatie, ze krijgt haar 2e nieuwe knie. (terwijl we dus onderweg waren vertelde ze dat de oproep binnen was gekomen en ze 9 september aan de beurt is). 'Dan maar snel plannen' zei ze... en zogezegd zo gedaan.
Nou zijn wij beiden wel van de 'vroege' en zijn altijd graag bij opening al op locatie maar dat kan vandaag niet want deze week krijgen veel mensen in onze wijk controleurs van Mijnbouwschade over de vloer om te kijken wat de schade aan onze woningen is door gaswinning. Menig huis in onze wijk is al 'soort van in de steigers', sommigen wachten op de komst van materiaal, bouwpersoneel, geld of wat ook maar. Buuf is vandaag voor die controle aan de beurt en wij eind deze week. Terwijl de buren naast buuf al controle hadden en alles al geregeld is (binnen een maand na dat controlebezoek)... ja ja ik stond/sta verbaasd want er zijn nog zovele mensen zowel in Drenthe maar ook in Friesland en voornamelijk Groningen die al 'eeuwen' wachten op hulp bij hun schade, schade die beduidend erger is dan de onze. Niet dat ik het snap maar oké ik ben ook 'maar' een ex-blondje.
Aan het eind van de ochtend was buuf dan vertrekgereed en stapten we de auto in om die een klein half uurtje later te parkeren. Gelijk vlogen tal van herinneringen door mijn hoofd want op onze trouwdag was het bar slecht weer dus ipv de reportage op de buitenlocatie te laten maken tuften we zo'n 15 Noordwestwaarts ipv 8 km Noordoostwaarts. De alternatieve locatie was toen Hortus in Haren, bijna 41 jaar geleden, sindsdien was ik er niet meer.
De tekst op de website luidde: Samen met de kunstenaars Fiona Zondervan, Cindy Sprokel en Pieter Jan Kuiken vormt Hortus Haren dit jaar de Beeldencommissie van de Hortus. Het thema was snel bedacht: ‘Dieren’ en naar aanleiding hiervan ontstond de titel: ‘Hortus Animali’. Deze passende titel ‘Hortus Animali’ belooft in weinig woorden iets heel bijzonders. Een samenkomst van mens, dier en natuur op allerlei vlakken. Eer werd een shortlist opgesteld van geschikte kunstenaars rondom dit thema en uiteindelijk hebben 25 kunstenaars toegezegd hun werk graag te willen exposeren in de Hortus. - - - Lees verder op - - -> https://www.hortusharen.nl/agenda/14e-beelden-expo-hortus-animali/
"Te bewonderen: 120 beelden die mooi verspreid staan opgesteld in de boeiende en bloeiende tuinen van de Hortus."... dat klinkt toch wel aantrekkelijk, ja toch? 
De tuinen lagen er schitterend bij... zeer zeker de moeite waard, zelfs als je slechte lopers bent zoals bij. 6000+ stappen en dikke 5 km en vele uren later namen we nog een drankje en sleepten we ons terug naar de auto. Wel met de grootste pret eigenlijk want ja 'krak en mik op stap'...doen alsof we nog jonge huppelende deerntjes zijn terwijl onze ledematen ons op alle fronten een halt toeroepen. Hoe dan ook... ik kwam thuis met 200+ foto's incl de foto's op de gsm. Die staan in een album datr zich opent als je op de foto hieronder klikt. 



Veel kijkplezier!

Ps.. duimen jullie ff voor ons.... morgen ga ik met Vanyar terug naar de dierenarts. Het gaat niet goed dus  we beginnen ''m aardig te knijpen ondertussen. ... Hij is nog maar 7...en 5 weken... 




Heb én hou het goed  

Zorgenkindjes

Een tijdje terug had Senna een 'nare' plek op haar linkerwang... in 1e instantie leek het een muggenbeet ofzo... als snel moest buuf naar de da en daar leek het een hotspot te zijn, de behandeling werd ingezet. Echter de wang werd niet beter, slechter eerder... en Senna voelde zich niet echt happy, dat merkte je aan alles. Buuf bleef ongerust, haar kinderen en wij ook.. en dus ging ze terug. Na grondig(er?) onderzoek bleek de hotspot in een tumor veranderd te zijn, eentje die rap groeide ook nog. Senna had bijna gelijk problemen met eten, zo kon ze aan die kant niet kauwen en veelvuldig kreeg ze haar mond gewoonweg niet leeg, ze kreeg het niet weggeslikt. Afgelopen donderdag werd ze geopereerd en inmiddels is ze al weer een hele tante. Die kap is niet leuk, dat vindt ze ronduit vervelend maar ja dat moet wel want ze mag zich niet krabben daar, en dat het jeukt spreekt ook voor zich. Onder controle gaat de kap wel af maar zodra ze weer naar buiten wil hobbelen dan moet die kap weer om. Gelukkig laat ze dat wel toe en is ze inmiddels er redelijk aan gewend.




En dan die knuffel van ons... al een paar weken waren er momenten dat het leek alsof hij moeizamer omhoog kwam dan gewoonlijk. Het ouder worden, artritis, effecten van de Addison dus tja... afgelopen woensdag viel hij 'gewoon' van het bed af... krabbelde omhoog en klom weer op het bed. Leek oké. Donderdagochtend was dat een ander verhaal. Hij kon niet eens omhoog komen en bij het optillen om hem op de benen te helpen zakte het achterlijf gelijk weer in. Dus ook wij donderdag naar de dierenarts. Die onderzocht hem en was het wel met mij eens dat hij zich wellicht verstuikt had, dat de leeftijd in combi met de Addison ook zo diens effecten had en dat hij idealiter aan een medicijn extra moest. Maandelijks een injectie... tja, het prijskaartje ligt buiten ons bereik dus dat is geen optie. De dierenartsen gingen met elkaar in overleg en zouden mij later op de dag terugbellen. Er zijn tal van medicaties mogelijk maar niet in combi met zijn Addison. Kortom... pijnstillng via paracetamol en aanzien hoe dat gaat, over een 4 a 5 dagen weer contact om te horen hoe het gaat en of, zo ja, wat er dan verder moet gebeuren.  Inmiddels is het zondagavond en heel soms lijkt hij opgeknapt ... maar ja vaker wel dan niet lijkt het tegendeel waar. De paracetamol 2x per dag is geen feestje, hij heeft een hekel aan pillen, en hij had er al 3 plus nu 2 erbij, vindt hij niet fijn, en wij dus ook niet maar ja wat moet dat moet.  Ik zie het nog even aan tot dinsdag (zoals met de da ook afgesproken) en als het mij dan nog niet naar de zin is ga ik terug naar de praktijk. Kortom... op dit moment weet ik het niet...  (ps, zijn vacht is grotendeels weggeschoren omdat we 3 weken geleden een vlooienexplosie in huis hadden, er moest dus grondig gewerkt worden om hem vlovrij te krijgen, dat is gelukkig wel gelukt... hij en de katten zijn weer schoon, het huis ook... en de eigenaren van de logeehonden zijn ingelicht.) 






Heb én hou het goed  

Zing Zo #613




Limerick op Zondag

sinds 29 januari 2012

#613e editie op zondag 25 augustus 2024

Zing mee met: 


Wij mensen doen vaak aan 'verzaken'
Niet gek dat velen verward raken
De zorg schiet te kort
Veel waar 't ook aan schort
Kunnen we het ooit nog goedmaken?


Insecten zullen 't niet begrijpen
maar menig mens is  'm aan 't knijpen
d'Echte obstakel
voor kleinste schakel
Noodzaak tot hulp begint te rijpen.


Er zijn mensen, al dan niet boeren
die zich voor de insecten roeren
geven een stuk land
hotel aan de kant
Daar kunnen die hummels zich voeren.





Heb én hou het goed  
PS. Als je reageert met instellingen anoniem... laat dan in de reactie aub je naam achter zodat ik weet dat jij het/hier was, dank je well.

Zwijmelen Op Zaterdag


Dé Blog-Muziek-Uitdaging op zaterdag bij Tasja

#editie 616 op zaterdag 24 augustus 2024

Doe je ook (weer) swingend, zingend, dansend en zwijmelend mee?

1 = Marja 17-11-2012 / 04-11-2017 (nr. 1 t/m nr. 260) ~ / ~ 2 = Trees 11-11-2017 / 13-07-2019 (nr. 261 t/m nr. 347) ~ / ~
3 = ikzelf 20-07-2019 / 25-01-2020 (nr. 348 t/m nr. 375)~ / ~  4 = Tasja 01-02-2020 (vanaf nr. 376)


Ik benoemde het al vaker... in mijn kindertijd stond de tv 'altijd' op de Duitse tv. Was vader thuis dan was het op sport en was hij er niet (werkte net als J altijd in ploegendiensten) -of was er geen sport op- dan stond hij op het ZDF want daar waren dan of Tatort, of Derrick op óf muziekprogramma's. In die laatste kwamen dan ook Nederlanders voorbij. Jan Smit is heus het 1e jochie niet dat bij onze oosterburen successen boekte, sak mar segguh.  Ik groeide dus (ook) op met: 



Heintje... werd 2 weken geleden 69 en noemt zich al lang geen Heintje meer... Hein Simons is de naam. Zijn staat van dienst is niet de minste overigens, vele hits staan op zijn naam maar ook vele films waarin hij als kind een hoofdrol vervulde, waarin uiteraard ook veel gezongen werd, al dan niet samen met andere meer en minder bekende sterren. Één van die sterren was Peter Alexander, een Oostenrijkse muzikale 1000-poot die ik altijd heel graag zag, als zanger, maar ook als komiek en acteur. 


*Overigens... terwijl ik zo bezig ben hiermee schieten tal van namen door mijn hoofd, met bijbehorende gezichten. Wellicht speelt mijn locatie van opgroeien een grote rol mee in het feit dat ik meer Duitstalige artiesten uit de jaren 70 ken dan Nederlandse. Best wel een beetje vreemd, of niet? Kan het ook niet verklaren maar ik heb iets met Duits, zowel de taal, als het land, als de tv programmering. Meer dan met het Nederlands, vooral als het die periode betreft. Momenteel heb ik dat nog steeds wel maar ook het met Engelse. Het Frans daarentegen, bezorgt mij de rillingen, geen idee waarom maar dat is zo. Maar dat allemaal even geheel terzijde. 



Fijn Zwijmelweekend iedereen! * ~ *






Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

Vliegende Muisjes #2

Gisteren publiceerde ik HIER een blogpost over vleermuizen... Vandaag kwam daar een aanvulling op, als het ware om de belangrijkheid van hun bestaan te benadrukken.
 
Insectenplagen: zonder vleermuizen zouden ze een akelige en onnatuurlijke realiteit zijn.
Tijdens De Nacht van de Vleermuis staan we - net als veel andere organisaties in Europa - stil bij de belangrijke rol van die de vleermuis vervult binnen het ecosysteem. Om de liefde voor dit vaak onbeminde diertje aan te wakkeren, organiseren we diverse vleermuissafari's in Beekse Bergen, zowel voor abonnementhouders als verblijfsgasten.
Hoeveel insecten eet een vleermuiskolonie in een jaar? En wat kan jij eraan doen om dit bijzondere dier te beschermen? Vleermuiskenner Jos vertelt je alle ins en outs.










Heb en hou het goed

Vliegende muisjes

In Safari Park Beekse Bergen is altijd veel te doen... en er 's avonds rondlopen met een gids lijkt mij dan ook een feestje maar ja niet te realiseren als je er zo ver van vandaan woont. Met dit park in de agenda op zondag 22 september... is het natuurlijk extra leuk om dan meer info te hebben over wat er zich zoals 's avonds afspreelt...

Een klein uurtje terug publiceerde men een leuke video die ik jullie dan ook niet wilde onthouden:

Vleermuiskenner Jos laat je zien welke soorten in het park voorkomen.
Vleermuizen zijn, afhankelijk van de soort, voor mensen niet tot nauwelijks hoorbaar en daarom lastig te vinden. Maar met behulp van speciale batdetectors die het ultrasone geluid wél hoorbaar maken, gaat Jos samen met abonnementhouders en verblijfsgasten op zoek naar de wezens van de nacht.
Natuurlijk ook dit weekend, tijdens De Nacht van de Vleermuis.


De foto bovenaan dit bericht is geen vleermuis maar een vleerhond. Er zijn tal van verschillen, bijv in hun formaat en in hun menu. Een vleermuis is qua formaat met zijn gemiddelde 5 cm lengte stukken kleiner dan een vleerhond die gemiddeld 25 cm lang is. De meeste soorten vleermuizen zijn vleeseters, al zijn er ook die zowel vlees als groente/fruit eten. Vleerhonden zijn fruiteters.




Ik zie graag vleerhonden en ook vleermuizen... maar dat ik ze nou 's nachts in het donker tegen wil komen is een ander verhaal. Het zijn evengoed wel tot de verbeelding sprekende dieren. Vleerhonden zie ik tegenwoordig minder want in Wildlands zijn ze er niet meer en met vleermuizen is dat helemaal een ander verhaal. Hoe dan ook... de 22e van de volgende maand zijn we in Hilvarenbeek... en donderdag de 5e staat Aquazoo in Leeuwarden dan op de agenda, waarover ik HIER al schreef.
- - - Wellicht ten overvloede, maar toch... wil je ons gezelschap komen houden, voel je dan van harte welkom... laat het maar weten.







Heb en hou het goed

Van AAP tot ZEBRA #68

#68) 21 augustus 2024:

Verborgen Verrassingen - Jungola



In deze aflevering nemen we jullie mee door Jungola en bespreken we alle verborgen pareltjes en easter eggs in dit deel van het park.
Luister de aflevering voor je bezoek aan het park of neem ons mee op je oortjes tijdens je ontdekkingstocht in het park!





Heb én hou het goed  

Foto Thee #34





#34 ~ sinds 6 januari 2024


De vraag op woensdag 21 augustus 2024 is:


"Wat is jouw favoriete ijssmaak?"


hmmm jahaaa... ijsss.... nou eet dat ik niet zo heel vaak dus foto's ervan zjjn er ook maar amper. Deze foto is van juli 2014...  ondergetekende was aan de wandel geweest in Norg tijdens een markt..,, en in Norg heb je een ijssalon, wijd en zijd bekend. Áls ik dus al eens ergens een ijsje koop dan is het wanneer ik daar ben. Die cafetaria met ijssalon dtaagt de naam 'Succes' ... en dat dus ook geheel terecht! Favoriete ijssmaak heb ik dus niet echt maar ik ben in die zin waarschijnlijk 'wat de boer niet kent dat eet ie niet'... dus hou ik het altijd bij een softijsje. Alhoewel ik onderweg ook nog wel eens bij een benzinepomp wil stoppen om DIT ijsje te halen. 








Heb en hou het goed

Afsluiting - soort van



Ik blogde de afgelopen maanden over een bouwproject in Aqua Zoo te Leeuwarden dat 'Op weg naar Churchill' gedoopt was.
Vandaag plaatste men de laatste van 4 video's die gaandeweg het project gemaakt zijn om de voortgang in woorden met beeld aan te vullen.

Hieronder zal ik de 5 video's (de inleiding + de 4 'updates') plaatsen met bijbehorende teksten:

In deze videoserie kom je alles te weten over de ontwikkeling van het nieuwe Churchillgebied in AquaZoo Leeuwarden. In het nieuwe gebied, dat is gebaseerd op de 1.609 kilometer lange Churchill River in het noorden van Canada, worden voor verschillende dieren verblijven gerealiseerd. Waaronder een volière voor de Amerikaanse zeearend en raven. Ook biedt het een nieuw verblijf voor de al in het park levende Canadese bevers. De bezoekers van AquaZoo kunnen in dit gebied de dieren zowel boven als onder water in actie zien. Churchill staat bekend als Polar Bear Capital of the World en dat is niet voor niets. Vanaf het voorjaar komen de eerste ijsberen hier aan wal, waar ze in een soort winterslaap gaan. Ze struinen een beetje rond om de tijd te verdoen en eten niet echt, tot het moment dat de Hudson Bay is dichtgevroren en ze weer op zoek kunnen gaan naar hun voedsel. Het ijsberenverblijf wordt dan ook een belangrijk en centraal onderdeel van het gebied en vertelt het verhaal van de klimaatverandering waar deze dieren in het wild mee te maken hebben. Ga op avontuur in Churchill en ontdek de dieren uit Noord-Amerika wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld dat van klimaatverandering.
Men leidde deze plannen in november 2023 in met deze vido:
1) 10 januari 2024
Momenteel wordt er hard gewerkt in AquaZoo om het nieuwe Churchillgebied te verwezenlijken.
In deze videoserie vertellen we je alles over de laatste ontwikkelingen.

2) 1 maart 2024:
In deze aflevering van De weg naar Churchill neemt Jeroen je mee naar de kerstbomeninzamelingsactie en ontwerper Rick vertelt je over de beplanting in het nieuwe gebied.
Maar eerst krijg je een bouwupdate!

3) 19 maart 2024:
Ontwerper Rick neemt je mee over de bouwplaats van het nieuwe Churchillgebied van AquaZoo!
Hij vertelt je van alles over de keuzes die zijn gemaakt binnen het ontwerp en wat je straks als bezoeker kan verwachten.
In het nieuwe gebied, dat is gebaseerd op de 1.609 kilometer lange Churchill River in het noorden van Canada, worden voor verschillende dieren verblijven gerealiseerd.
Waaronder een volière voor de Amerikaanse zeearend en raaf en een nieuw verblijf voor de al in het park levende Canadese bevers en hierbij kunnen de bezoekers van AquaZoo de dieren onder water in actie zien.
Het ijsberenverblijf wordt een belangrijk en centraal onderdeel van het gebied.
In het Churchillgebied wordt aandacht besteed aan verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld dat van klimaatverandering.

4) 20 augustus 2024:
Eindelijk is het zover, het nieuwe Churchillgebied in AquaZoo is geopend!
Vele bezoekers hebben het nieuwe gebied inmiddels bewonderd.
In deze laatste aflevering van De weg naar Churchill kijken we samen terug op de ontwikkeling van dit Noord-Amerikagebied.
In Churchill ontdek je de dieren zowel boven als onder water.
Je vindt er onder andere de Noord-Amerikaanse zeearend, boomstekelvarkens, bevers en ijsberen.
Alle verblijven zijn verbonden met de stromende Churchillrivier die dwars door het hele gebied kronkelt.



Nog geen gelegenheid gehad er heen te gaan en zelf te kijken en foto's te maken maar dat hoop ik gauw te doen... soort van 'wordt vervolgd' dus...





Heb en hou het goed

1e Stapjes & meer...

Te leuk om niet te delen:

Filmpje dat ik in andere vorm al eerder HIER plaatste. De geboorte van de zoon van Iwana (als de geruchten kloppen tenminste) op vrijdag nadat Kadija haar veulen op donderdag de bevalling helaas niet overleefde. De netgiraffe die op vrijdag 16 augustus werd geboren, heeft op maandag 19 augustus zijn eerste stapjes buiten gezet. Moeder en veulen hebben de afgelopen dagen in de stal doorgebracht om elkaar goed te leren kennen en een sterke band te vormen. Vandaag leidde de moeder haar jong voorzichtig het giraffenperk op.








Heb en hou het goed