Wat vandaag (on)mogelijk is, kan morgen (g)een optie (meer) zijn.


/

Mag ik voor deze editie van 'ontdekken hoe blogspot werkt' jullie hulp vragen? 
Wat ik zelf allemaal ontdekte inmiddels staat in de vorige 6 blogposten wel beschreven maar dat is vanuit mijn optiek... dat zegt niks over die van jullie, mijn gasten. 
Ik wil graag weten waar de bezoeker tegenaan loopt en in welke situatie.
 In het tabel hieronder maak ik een lijst van dingen die ik "mis", dingen die bij een gratis versie van wordpress wel kunnen maar bij blogspot niet.
Willen jullie in een reactie aangeven wat jullie ervaren bij het bezoek hier?


Wat "mis" ik...Wat mis jij -mijn gast-
01) Een post en/of reactie kunnen liken
02) Omzetten lettertekens in emoticons/emojies
03) Geen melding bij antwoordreacties
04) Link in reactie is niet aanklikbaar
05) Dat 'anoniem' mij als eigenaar ook niks zegt.
06) Subpagina's in menu zijn niet mogelijk
01)
02)
 03)
04)
05)
06)

Het feit dat hier zoveel wel mogelijk is zonder dat het me ook maar één cent kost, laat staan de ergernis van véél en irritante, irrelevante reclames, is voor mij leidend en bepalend om hier bij blogspot te blijven.

Ik blijf uiteraard wel zoeken en puzzelen om de 'onmogelijkheden' in mogelijkheden om te zetten, enerzijds omdat ik dat leuk werk vind en heerlijk tijdverdrijf en anderzijds omdat het voor jullie dan wellicht leuker is. Immers zoveel bloggers zoveel wensen/smaken.       

Het laatste woord is nu even aan jullie om de 2e rij aan te vullen... mijn vragen aan jullie concreet zij:
a) ben je ingelogd?
a-1) zo nee ... waar loop je tegenaan?
a-2) zo ja... hoe dan? In Google, In WordPress, Met blogspotaccount?
b) wat mis je?
c) is er iets dat je vervelend vind, zo ja wat ?
d) heb je aanvullingen / opmerkingen? 

Ik lees het allemaal graag!! Alvast bedankt dus voor het reageren en mij helpen. 


Heb én hou het goed  

/

"Historisch" ... noemen velen het, én dat is het natuurlijk ook!

De gaskranen in Groningen gaan dicht.

De definitieve handtekening wordt gezet op de plek waar het 65 jaren - in '59' geleden begon. Een plek die ik blindelings kan vinden want op een steenworpafstand ervan vandaan werd ik geboren in '62. Onder het land van Boer Boon in Kolham, het dorp naast mijn geboortedorp, beiden liggende in de gemeente Slochteren.
Als puber verdiende ik geld bij door met mijn moeder mee te gaan naar die gasputten in ons -en rondom liggende- dorp(en), om daar de grote stacaravans van de werklui op die boorputten schoon te maken. ***..............................zoveel dat ik kan schrijven,
toelichten met talrijke afbeeldingen ook,
maar niet ga doen om het netjes te houden.............***
Vandaag dus de vlag uit op heel veel plaatsen... vanwege die handtekening op het definitieve besluit van 2e en 1e kamer om de kraan dicht te draaien én die vol te storten met beton om opendraaien in de toekomst te bemoeilijken, ook wel 'onmogelijk' genoemd maar dat is natuurlijk niet zo. Het zou wel heel naïef zijn te geloven dat de overheid niet op dit besluit terug zal kunnen/willen/doen komen.

Hiermee is echter het leed nog niet geleden, integendeel maar de 1e stap is nu wel definitief gezet. De kraan gaat dicht. Nu moet men verder. Het herstel van schade, althans een deel ervan want het overgrote deel is onherstelbaar. Dat wat hen decennialang is aangedaan door regering en diens instanties -juist die waarvan je als burger ondersteuning en bescherming mag verwachten- is met geen pen te beschrijven. Zelfs de parlementaire enquête werd omringd door roddel en achterklap, dat het een farce zou zijn waarvan de uitkomst al bij voorbaat vast stond, niet in het voordeel van de Groningers uiteraard. Er is nog veel werk te verrichten en niet alleen om het vertrouwen van de Groningers van het -ver onder 0-punt-niveau af te halen. 
Je kunt wel de kraan dichtdraaien maar dat betekent niet dat alle zorg is weggenomen, dat iedereen weer veilig en wel in zijn eigen woning kan wonen, dat mensen niet meer wakker liggen of gillend wakker worden in de hoogste paniekstand, dat psychische bijstand overbodig is geworden, dat kinderen zonder angst opgroeien etc etc etc .

Kortom.... wordt 0-N-G-E-T-W-I-J-F-E-L-D- vervolgd


Heb én hou het goed  

Gepost  in   .-.-.-.2 Geluchte Hartjes

/

Photo Friday    Thema 19 april 2024: "FIETS"

Heb en hou het goed

/

Inmiddels zit ik hier nu ruim 3 weken en heb ik mijn weg gevonden waarbij ik vanaf het begin tegen de ene na de andere -aangename- verrassing aanliep. Dat hier zoveel mogelijk is zonder dat reclames over mijn blog stromen.... is wel de meest aangename. 

Als je een beetje kennis hebt van html en/of css ontdek je ook dat er veel meer mogelijk is dan dat op het 1e oog lijkt.. al staat dat nergens expliciet beschreven. In het verleden bij wp -vooral toen ik nog een eigen domein had- ontdekte ik dat css je blog op zwart kan gooien als je een puntje of een kommaatje vergeet... en css stikt van dat soort tekens. 

/Wekelijkse foto- & schrijf - uitdaging: 6 Woorden met 1 Beeld:


6.46e Thema donderdag 18 april 2024: Fantasie

Thema 6.47 op donderdag 25 april 2024: Weigeren

Lees ook de verhalen van: - - - >  Geesje - - - & - - - Een ontwerpers brein kent geen grenzen 
Heb en hou het goed

/

59) - 17 april 2024:

"Gebroken nieuws"Koningsdag staat nu echt voor de deur en dat wordt in het park onder andere gevierd met een Koninklijke 10-daagse. Het programma voor Koningsdag zelf blijft tot het laatste moment geheim, maar Hanneke licht stiekem vast een tipje van de sluier op. Daarnaast kletsen we over jonge dieren, een olifant met een probleem en hebben we weer een bijzondere vraag van een luisteraar.

Heb én hou het goed  

/

- - - Een week geleden, 10 april om precies te zijn, schreef ik Als eerste #1. Hierin benoemde ik de 'reis' van Ouwehand's Dierenpark te Rhenen om als eerste park in ons land Koala's in haar collectie te mogen opnemen.
foto van Ngarra -september 2021- toen 7 maanden jong na zijn geboorte op 23 februari


Zojuist postte dierverzorger Moniek -die afgereisd was naar San Diego Zoo om 3 dieren op te halen- een update op youtube:

Dit zijn ze dan! Deze drie koala’s komen binnenkort vanuit San Diego Zoo naar Ouwehands Dierenpark. Dierverzorger Moniek is nu in San Diego om de laatste dingen over de verzorging van deze bijzondere diersoort te leren.
2 mannetjes en 1 vrouwtje -Noordelijke -ook wel Queensland- koalas- komen binnenkort en snel daarna, op 25 april om precies te zijn, opent Ouwehand Koalia met deze 3 koalas en parma=wallaby's en vlinders.
De koalaheren: Ngarra (Burley x Adori: 23 februari 2021) en Arru (Burley x Myalla: 16 mei 2021).
Koaladame: Leumeah. (Chuckels x Merindah, 19 maart 2021).

Heb en hou het goed

/Nieuws dat ik niet aan zag komen, ongeacht hoe logisch het ook wel is eigenlijk... Dat deze man onbeschrijflijk veel gepresteerd heeft en daarvoor minstens zoveel dank verschuldigd is staat buiten kijf.

Heb en hou het goed

/

Aukjes Foto-Uitdaging Tea Topic in Beeld

#15 ~ sinds 6 januari 2024

Woensdag 17 april is de vraag:

Wat vergeet je nooit als je het huis verlaat?

Heb en hou het goed

/


Wekelijkse foto-uitdaging sinds 02-03-2011:


684e Thema dinsdag 16 april 2024: Bijna (niet - wel) 

Thema 685 op dinsdag 23 april 2024: Schuld - Verantwoordelijkheid

Bekijk ook bijdrages van: - - - >  Ferrara - - - & - - - > Vonnie - - - & - - - 
Heb en hou het goed

/Editie 10) van Vraagzin


/
Photo Sunday - Zondag 14 april: Zwart Wit

Heb én hou het goed  

/Limerick op Zondag


sinds 29 januari 2012

#592e editie op zondag 7 april 2024

Zing jij ook mee met: - - - > - - - RietepietzZie boven ons dreigende wolken
en hoor het gedonder reeds kolken
Weergoden weer lui
laten gaan hun bui
Vernielt tulpen die 't land bevolken.

/

Dé Blog-Muziek-Uitdaging op zaterdag bij Tasja,
editie 596 op zaterdag 23 april 2024


Alweer enkele jaren is man VW-rijder en dat bevalt hem prima. Vorig jaar kochten we een andere -groter en jonger-  omdat die een hogere instap heeft en een beter toekomstbeeld, mede ook omdat we al wel ingecalculeerd hadden dat onze bruin een andere auto in de toekomst onmogelijk zou kunnen trekken. We zijn dus best heel blij met onze VW-Tiguan! Voelen jullie hem al aankomen? Die 'maar' die in die zin doorklinkt? Nou luisturt en duh huivurt... 
Op de tv is momenteel veelvuldig een reclame te zien van een knulletje -dat er volwassen uitziet- dat zit te janken in een vw die hij omruilt. Uiteindelijk tikt zijn echtgenote op het raam met de melding 'schat nu is het wel genoeg hè?" Welke vrouw zo'n vent wil is me een raadsel maar oké, wie dit toch verzonnen heeft??? Jeetje, je wilt toch niet met zo'n mietje geassocieerd worden, noch als bedrijf, noch als partner? VW is dus geslaagd in het vakkundig om zeep helpen van een gouwe ouwe. Het is dat we geen geld hebben maar man heeft al neigingen (en ik ook!) om de auto om te ruilen voor een soortgelijke van een ander merk. 
Kortom: Voordat die gouwe ouwe écht helemaal uit ons collectief geheugen verdwijnt, plaats ik hier 2 andere versies. Het origineel van Laura Branigan, uit 1983 en de wellicht beter bekende versie van Michael Bolton die er een hit mee scoorde in 1992. * Fijn Zwijmelweekend iedereen! * ~ *


Heb én hou het goed  

/

De maandelijkse schrijfuitdaging van Coach Bert
14 april 2024 koos hij de woorden: ~ opvlieging ~ dijkwacht ~ lokvogel
3 Woorden van bert #2 - - - > HIER
3 Woorden van Bert #1 - - - > HIER

"Je bent niet goed bij je hoofd, man man man, je lijdt aan bevliegingen"
Oh nee hoor, ik heb hooguit last van opvlieging.
"Opvlieging"? (met nadruk op elke letter uitgesproken), "sinds wanneer ben jij een vrouw dan, of heb ik het wetenschappelijk bewijs gemist van het feit dat ook mannen opvliegers kunnen krijgen?"
Ik heb het helemaal niet over opvliegers, ik zei opvlieging, want dat is wat ik ga doen, ongeacht wat jij of wie dan ook ervan vindt.


/

Photo Friday 
Thema 12 april 2024: "WACHTEND"
Heb en hou het goed

/

Ongeveer een jaar geleden ergens zag ik op fb een groep opduiken met de naam van onze wijk. Ik bevriende me met die groep en gaandeweg begreep ik dat er plannen waren een fietsgroepje op te starten... Het werd op een bepaalde zaterdag mooi weer en enkele dagen ervoor kwam dan via die groep ook een oproep. Iedereen die wilde was welkom, de route zou zo'n 25 km zijn. Ook buuf zag het wel zitten dus gingen we samen. Van het één kwam het ander en er al snel kwam er een soort van ritme in, 2x in de maand op zaterdagmiddag.

/Wekelijkse foto- & schrijf - uitdaging: 6 Woorden met 1 Beeld:


6.45e Thema donderdag 11 april 2024: Genoeg

Thema 6.46 op donderdag 18 april 2024: Fantasie

Lees ook de verhalen van: - - - >Waar lagen wegwerphandschoenen ook al weer?Heb en hou het goed

/Herinneren jullie je nog dat ik ruime een maand geleden -1 maart om precies te zijn- een bericht postte over dat Haasche Tuig dat in al hun onwetendheid had besloten 2 Rosse Neushoornvogels uit Ouwehand's Dierenpark te Rhenen willen weghalen? Nee? Klik dan even HIER

/

Er werd al ettelijke maanden naar uitgekeken in het Limburgse Kerkrade en afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. In Gaia Zoo zag een gorillababy het daglicht. Het geslacht is nog niet bekend. 

Vader Lomaka werd geboren op 19-11-2004 in Frankrijk kwam in januari 2022 naar Kerkrade.


/...dierenpark in Nederland gaat Ouwehands Dierenpark te Rhenen een primeur beleven, en dat niet voor het eerst. Mocht dit park op 12 april 2017 de Chinese Panda's Wu Wen en Xing Ya uit China verwelkomen... en op 1 mei 2020 hun dochter Fan Xing geboren zien worden, moesten zij van die laatste ook weer afscheid nemen op 27 september 2023, toen zij terug naar China moest om daar deel te nemen aan het fokprogramma. ('Dochter' werd pas duidelijk bij de onderzoeken die uitgevoerd werden ivm met dat transport... tot op dat moment had men dus gedacht dat het een jongetje was, 2 jaar lang maar liefst ook.) Inmiddels heeft het park weer toestemming vanuit China om te pogen een nieuw jong van het duo in Rhenen op de wereld te mogen laten komen. 

/Aukjes Foto-Uitdaging Tea Topic in Beeld #15 sinds 6 januari 2024

Woensdag 10 april is de vraag:

Wat is jouw favoriete plek in huis?Foto uit 2015


En onder mom van 'goed voorbeeld doet goed volgen' sluit ik me maar aan bij de 'opdrachtgever van deze foto-uitdaging' met deze foto uit 2022.

Heb en hou het goed
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kliekjes Klikkers

Vertalen

Kliekjes Kast

Kliekjes-Eters