Stop!!!


"Historisch" ... noemen velen het, én dat is het natuurlijk ook!

De gaskranen in Groningen gaan dicht.

De definitieve handtekening wordt gezet op de plek waar het 65 jaren - in '59' geleden begon. Een plek die ik blindelings kan vinden want op een steenworpafstand ervan vandaan werd ik geboren in '62. Onder het land van Boer Boon in Kolham, het dorp naast mijn geboortedorp, beiden liggende in de gemeente Slochteren.
Als puber verdiende ik geld bij door met mijn moeder mee te gaan naar die gasputten in ons -en rondom liggende- dorp(en), om daar de grote stacaravans van de werklui op die boorputten schoon te maken. ***..............................zoveel dat ik kan schrijven,
toelichten met talrijke afbeeldingen ook,
maar niet ga doen om het netjes te houden.............***Vandaag dus de vlag uit op heel veel plaatsen... vanwege die handtekening op het definitieve besluit van 2e en 1e kamer om de kraan dicht te draaien én die vol te storten met beton om opendraaien in de toekomst te bemoeilijken, ook wel 'onmogelijk' genoemd maar dat is natuurlijk niet zo. Het zou wel heel naïef zijn te geloven dat de overheid niet op dit besluit terug zal kunnen/willen/doen komen.

Hiermee is echter het leed nog niet geleden, integendeel maar de 1e stap is nu wel definitief gezet. De kraan gaat dicht. Nu moet men verder. Het herstel van schade, althans een deel ervan want het overgrote deel is onherstelbaar. Dat wat hen decennialang is aangedaan door regering en diens instanties -juist die waarvan je als burger ondersteuning en bescherming mag verwachten- is met geen pen te beschrijven. Zelfs de parlementaire enquête werd omringd door roddel en achterklap, dat het een farce zou zijn waarvan de uitkomst al bij voorbaat vast stond, niet in het voordeel van de Groningers uiteraard. Er is nog veel werk te verrichten en niet alleen om het vertrouwen van de Groningers van het -ver onder 0-punt-niveau af te halen. 
Je kunt wel de kraan dichtdraaien maar dat betekent niet dat alle zorg is weggenomen, dat iedereen weer veilig en wel in zijn eigen woning kan wonen, dat mensen niet meer wakker liggen of gillend wakker worden in de hoogste paniekstand, dat psychische bijstand overbodig is geworden, dat kinderen zonder angst opgroeien etc etc etc .

Kortom.... wordt 0-N-G-E-T-W-I-J-F-E-L-D- vervolgd


Heb én hou het goed