Zoo zit dat #2

Er kwam weer leuks! voorbij dus ik dacht: deluhhh:

Mijn *thuispark* Wildlands... kreeg een Michelinster!!! Men schreef: We zijn trots om te delen dat #WILDLANDS een Michelinster 2024 heeft ontvangen van de Michelin Reisgids! Deze prestigieuze onderscheiding wordt toegekend door een team van experts op basis van negen strikte criteria. Slechts vier andere dierenparken in Nederland delen deze eer met ons. Lees meer op: https://www.wildlands.nl/wildlands-bekroond-met-michelinster


Een opmerkelijk verhaal: Enkele dagen geleden werd een wasbeerhond ternauwernood gered uit het kanaal in Hoogeveen. Dankzij een alerte voorbijganger en het snelle ingrijpen van DAR Dierenambulance Zuidwest Drenthe kon het dier uit het water worden gehaald. Omdat de wasbeerhond geen inheemse diersoort in Nederland is, dreigde afschot. Onacceptabel, vinden wij. Daarom hebben we een plekje vrijgemaakt in onze Quarantaine voor dit dier. We hebben haar de naam Yunnan gegeven. Yunnan is erg schuw en omdat wasbeerhonden nachtdieren zijn, slaapt ze overdag veel. In haar quarantaineverblijf kan ze de komende tijd in alle rust bijkomen. Lees meer over de redding van wasbeerhond Yunnan: https://www.aap.nl/nieuwsbericht/geredde-wasbeerhond-naar-aap-en-ontsnapt-aan-afschot/
Nieuwe olifanten ontdekken buitenverblijf voor de eerste keer. De twee oude Aziatische olifanten uit Belfast Zoo mochten vandaag voor het eerst buiten kijken. De dieren zijn inmiddels goed gewend aan hun nieuwe thuis in Burgers' Zoo en hun verzorgers. De twee nieuwe olifanten lopen rustig naar buiten en verkennen de boel op hun gema, een heel goed teken. Het buitenverblijf is verdeeld in twee delen door middel van witte stroomdraden. Een deel voor de nieuwe olifanten en een deel voor de olifanten die al lange tijd in ons dierenpark wonen. Zo kunnen de olifanten aan beide kanten elkaar zien, horen, ruiken en soms ook voelen. Het is namelijk van belang dat de olifanten op een rustige manier aan elkaar worden geïntroduceerd. Door de olifanten stapje voor stapje aan elkaar voor te stellen biedt je de olifanten alle ruimte om aan de nieuwe dynamiek in het olifantenverblijf van Burgers' Zoo te wennen. Zo leren de nieuwe dieren waar eten te vinden is, waar ze heen kunnen lopen in geval van onenigheid en de weg terug naar hun slaapplaats. Onze dierverzorgers houden de dieren goed in de gaten en wanneer de tijd rijp is zullen ze samen met de twee andere olifanten in het buitenverblijf rondlopen.
In AquaZoo is het jong van de rode reuzenkangoeroes te zien in de buidel, na zich hier maandenlang verstopt te hebben. Zo'n acht maanden geleden werd voor de eerste keer in jaren een jong geboren bij deze diersoort in het park.





Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

14 opmerkingen:

  1. Wildlands heeft dus een Michelinster, dat gun ik ze van harte, ze doen ontzettend hun best om het park leuk te houden.
    Dat is een goede daad van de persoon die de wasbeerhond heeft gered met behulp van de hulpdiensten.
    Toch mooi hoor dat er zoveel zorg is voor de dieren, zoals de olifanten.
    Een heel positieve blog Melody. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt... ik ook. Dat klopt, er wordt constant hard aan gewerkt inderdaad.

      Zeker weten, mooi toch... we moeten wel hè... ze kunnen het niet zelf meer in onze wereld..

      Dank je wel

      Verwijderen
  2. Een Michelinster dat hebben ze ook wel verdiend gezien al jou mooie posten erover van wat ze daar allemaal doen om de dieren zo goed mogelijk een mooi leefomgeving te geven. En alle activiteiten die ze organiseren. 👍 Van de wasbeer redding had ik ook gelezen want ben al jaren donateur van Stichting AAp en ontvang regelmatig nieuws ervan. Maar hoe kwam die Washondbeer daar terecht in dat kanaal? Er zijn er al veel gespot in dit jaar zoals eens in Den Helder helaas was die dood gevonden. En in Flevopolder ook al eens een dode helaas. Het dier kan grote afstanden lopen maar wel vreemd dat ze nu ook hier al zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, vind ik ook. Als het goed is loop ik er vrijdag weer... en komt er 's avonds of zaterdag wel een blog over.

      Jah, dat kan vele oorzaken hebben... of het dier is ergens ontsnapt ... of vrijgelaten / uitgezet omdat zijn baasjes hem lastig vonden ofzo ... geen idee...

      Verwijderen
  3. Misschien hebben jouw blogs wel mee geholpen aan de ster! Die wasbeerhond had geluk en kreeg mooi plekje.Mooi hè dat kangeroejong!(margriet)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha ja wie weet...zal wel niet maar dat geeft ook niks

      Ja joh... er gaat veel mis in de dierenwereld dankzij ons, maar gelukkig gaat er ook heel veel goed, ook dankzij ons

      Verwijderen