Nog maar:

Blijdorp - Rotterdam legt de vinger op de zere plek: 
De natuur staat onder druk. Dat zien we dagelijks in het nieuws. Toch voelt dit voor veel mensen als een ver van hun bed show. Daarom wil Diergaarde Blijdorp de biodiversiteitscrisis zichtbaarder én tastbaarder maken. Met de bewustwordingscampagne 'Dichterbij dan ooit' brengen we samen met andere Rotterdamse iconen, de benarde situatie van wildpopulaties aan het licht. Het uitsterven van talrijke soorten is … dichterbij dan ooit. En daar willen wij samen verandering in brengen." Dichterbij dan ooit


Daar zou je Cafe H.J. Melief Bender slechts voor de helft mee vullen. En dan kunnen er zelfs nog kroegtijgers bij. Met dit aantal Amoerpanters zal het fust met bier niet snel vervangen hoeven worden. Het oudste café van Rotterdam en Diergaarde Blijdorp / Rotterdam Zoo brengen deze bar-slechte situatie dichterbij dan ooit. Alleen samen kunnen we de dit schitterende dier voor uitsterven behoeden. Together we bring nature back to life!


Dat zijn amper twee volle vakken op het Kasteel. Kun je je voorstellen dat Sparta Rotterdam voor zo weinig publiek speelt? Wij ook niet. Sparta en Diergaarde Blijdorp brengen deze situatie dichterbij dan ooit. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Aziatische leeuw in het wild niet is uitgespeeld. Together we bring nature back to life!


Dat is amper 20% van een volle Ahoy Arena. Kun je je zo weinig publiek voorstellen? Wij ook niet. Toch is dit de totale wereldwijde populatie baardapen in het wild. Samen met Rotterdam Ahoy brengt Diergaarde Blijdorp deze situatie in beeld.


Dat is niet eens een halve zaal in het oude Luxor Theater. Geen artiest die daarvoor zijn bed uit komt. Samen met Luxor Theater brengt Diergaarde Blijdorp deze situatie dichterbij dan ooit.



Het is al lang de hoogste tijd.. dat we stilstaan bij wat we 'van de planeet halen om te overleven'... (ja ik ook... ) en dat we veel zuiniger met al die voorraad om moeten gaan... en niet denken (zoals veel elite die ons wel het vliegen wil verbieden bijv maar zelf maandelijk in een ijzeren vogel stapt) 'dat is voor hen die na ons komen...     




Heb én hou het goed  

22 opmerkingen:


  1. Heel goed. Hopelijk komen er ook dierenplannen ivm het klimaat. Hoog water bijvoorbeeld, de krokodillen die vrij rondzwerven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zeker weten. Dieren delven heel vaak het onderspit helaas maar gelukkig zijn er wel mensen / instanties die zich wel op hen focussen en laten mensenhulp aan mensenhelpers over

      Verwijderen
  2. Heftig hoor als je het zo leest 😔 Ook ik doe er aan mee, zoals vliegen.
    Maar om een beetje te compenseren eten we minder vlees en vis en meer plantaardig.
    We hebben geen kinderen én we recyclen en kopen minder kleding e.d.
    Alle beetjes helpen...
    Maar triest blijft het wel 🤔 😘

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja nou hè. Jij vliegt niet elke maand de hele planeet over... maar juist die lui die zo hard blèren, zoals die lui in de regering en 'ons' koningshuis bekritiseren mensen zoals Kees en jou omdat jullie vliegen ... terwijl ze zelf voor alles een privejet pakken.

      Ja precies zo is het, zo doen wij het ook... als iedereen nou iets zou doen zou het er al veel beter voorstaan

      Verwijderen
  3. 'De volgende uitstervingsgolf van dieren is al begonnen' las ik en op het nieuws werd ook het uitsterven van veel dieren genoemd.
    Denk niet dat wij als mensen daar trots op kunnen zijn. Hans

    @ Ja, het is een raadsel de treden, de meeste vinden het wel een nuttig zitje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja klopt... al een tijdje gaande ook... Helemaal waar.... de regering draagt ook niet bij hè... hier moeten de boeren weg zodat men (geldkwestie) vlees kan importeren uit verweggistan... dat is al 1 voorbeeld

      Ja is het ook zo

      Verwijderen
  4. mogge Melody
    een heel goede manier om aandacht te vragen voor dit vreselijke nieuws
    of het zal helpen , laten we het hopen

    geniet de dag

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zou deze actie wereldwijd gevoerd worden ? Want alleen in Nederland , dan zal het niet veel zoden aan de dijk zetten vrees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat weet ik niet Haba, zou er niet op durven zweren... het is natuurlijk wel zo dat overal ter wereld mensen wonen en een deel daarvan is altijd enorm begaan met ze en zal zijn beste beentje voor zetten

      Verwijderen