Zoo zit dat #3



In een wereld waar de natuur onder druk staat, wil Ouwehands Dierenpark bewondering voor de natuur stimuleren en mensen aanzetten tot nadenken en handelen. Met behulp van Ouwehand Zoo Foundation streeft Ouwehands Dierenpark ernaar om structureel een belangrijke bijdrage te leveren aan natuurbescherming, soortbehoud en natuurbeschermingseducatie. Vanuit de Ouwehand Zoo Foundation doneert Ouwehands Dierenpark jaarlijks aan diverse projecten. In de afgelopen 15 jaar is er al €9.773.866 gedoneerd aan projecten waarbij o.a. bescherming van leefgebieden tegen stroperij, educatie van de bevolking en soortbehoud centraal staan. Met jouw bezoek aan Ouwehands Dierenpark draag je direct bij aan deze doelen. Natuurlijk kun je ook doneren aan OZF om mee te helpen de doelen te realiseren. Lees meer op: https://www.ouwehand.nl/nl/natuurbescherming/ouwehand-zoo-foundation



Leeuwen Gyz, Flori, Kiara en Nila werden in 2022 gered uit de oorlog in Oekraïne, waar ze niet langer veilig konden verblijven. Na een hachelijke reis vanuit Oekraïne naar Poznań Zoo in Polen, konden we ze uiteindelijk naar ons opvangcentrum in Spanje brengen. Bij AAP konden we in veiligheid werken aan het herstel van de dieren. In de tussentijd zijn wij op zoek gegaan naar een geschikt plekje bij een van onze herplaatspartners. En die vonden we bij Zoo de Bordeaux-Pessac in Frankrijk! In dit filmpje zie je meer van de verhuizing en hoe Gyz, Flori, Kiara en Nila hun nieuwe thuis ontdekken.

Afgelopen vrijdag:


Vol enthousiasme gingen deze twee nieuwe dwergotters op verkenning in hun buitenverblijf vanmorgen! De twee kwamen eind september in WILDLANDS aan. Al eerder was het oude koppel vertrokken naar een ander dierenpark. Eerst hebben zij achter de schermen aan elkaar kunnen wennen en zojuist was dus de Otterbeek aan de beurt voor een flinke inspectie door het nieuwsgierige tweetal. We hopen dat dit jonge koppel in de toekomst ook samen jongen krijgt en een familiegroep zal vormen.




Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

10 opmerkingen:

  1. Mooi dat dierentuinen tegenwoordig zo veranderen en helpen aan soortbehoud, deze projecten zijn ook mooi allemaal.Je staat daar niet bij stil als je niet vaak in een dierentuin komt of erover leest zoals bij jou, Margriet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Helemaal waar... ben ik altijd weer blij mee...
      dat klopt, dat realiseer ik me ook, daarom blog ik er ook over...

      Verwijderen
  2. Mooie film, de dieren lijken vrede te hebben met elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkig komt het besef hoe we met moeder aarde omgaan.
    Beetje laat, maar we houden goede hoop.
    Daarom is het wel mooi om te zien dat dierentuinen nu hun best doen voor de dieren. Hans

    @ Het circus van Bassie & Adriaan was in het begin heel eenvoudig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad... het mag meer meer meer maar ja helaas ... dus maar tevreden zijn met wat wel komt

      Ja dat klopt....

      Verwijderen
  4. mogge Melody
    prachtig om te zien wat er zo al wordt gedaan om het de dieren naar de zin te maken
    en een zo natuurlijk leven te geven welke hen is ontnomen

    geniet de dag

    BeantwoordenVerwijderen