Strandgangers


Het was (is/wordt) weer raak...
Dit weekend is er op het strand van Hoek van Holland een kortsnuitzeepaardje gevonden. Oplettende wandelaars brachten het diertje meteen naar Diergaarde Blijdorp. In de speciaal ingerichte quarantaineruimte, achter de schermen, kan het aansterken. De kans is groot dat er dit najaar meer zeepaardjes aanspoelen. Mocht jij een zeepaardje vinden, neem dan altijd contact op met Diergaarde Blijdorp (0900-1857) of Ecomare (0222-317741). Zij zorgen dat het diertje wordt opgevangen en later waar mogelijk wordt uitgezet.



Kortom... loop je op een strand... hou dan aub je ogen open... let op dieren die er niet horen en schakel indien nodig hulp in.




Heb én hou het goed  

12 opmerkingen:

  1. Geweldig om zo'n diertje aan te treffen, dat maakt je dag bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja aan de ene kant wel natuurlijk... aan de andere kant niet want het risico dat het diertje sterft is groot

      Verwijderen
  2. Heel mooi dat hebben gered. Dit moeten vaker opletten. Zat wel onder zand. Hoe kunnen dit zien? Deze dag maakt deze mensen goed. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zeker weten. Ik denk dat mensen er extra op letten want het was vorig jaar natuurlijk ook al zo... net als met die aanspoelende schildpadden

      Dank je wel, jullie ook

      Verwijderen
  3. Dat is leuk.
    Hij ziet er schattig uit met dat krulstaartje. Als aaneengeregen spekblokjes. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze zijn geweldig... misterieus vind ik zelf altijd... alhoewel het natuurlijk 'minderleuk' is dat ze aanspoelen want niet elk diertje overleeft dat

      Verwijderen
  4. prachtig , al dacht ik de pier van Scheveningen te zien in Hoek van Holland :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Ja zeker weten... wist dat dit diertje... als enige op de planeet, als het een mannetje is voor nageslacht zorgt door baby's te baren nadat moeders de eitjes bij hem achterliet?

      Verwijderen