Zoo zit dat

Afggelopen week kwamen er weer een paar video's online met leuke nieuwtjes en wetenswaardigheden. Te leuk om niet te delen dus bij deze:

Rondje Nederland dan maar... van Noordwesten naar iets-minder-noord-oosten naar het verre zuidoosten naar het zuidwesten en terug naar het midden.

In deze video vertelt dierenarts Job waar hij op let bij het beoordelen van de gezondheid van pasgeboren welpjes. En goed nieuws: het gaat hartstikke goed met de kleintjes.
We hebben weer een update voor je vanuit Rainforest Congo in GaiaZOO, waar onlangs een gorillavrouw overleed. Het jong van deze gorilla is inmiddels samen met een andere oudere gorillavrouw op het buitenperk geweest. Een stap vooruit dus. Ook de kuifmangabeys waren erbij en dat gaat goed. Primatenverzorger Myrthe vertelt je meer over hoe het nu gaat met de gorilla's.
Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden, vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij zien. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!
Wat zielig dat de koala’s alleen zitten!” Horen we regelmatig in en rondom het koalaverblijf. Maar waarom hebben alle koala’s eigenlijk hun eigen verblijf? En hoeveel koala’s zijn er in Ouwehands Dierenpark? Koalaverzorger Moniek geeft antwoord op deze vragen!
Leuk én nog leerzaam ook... wat willen we nog meer




Heb én hou het goed  
ps. als je reageert met instellingen anoniem, zet dan alsjeblieft je naam in de reactie erbij zodat ik weet dat jij het bent. Bedankt!

12 opmerkingen:

  1. Een fijne verzameling dierennieuws. Fijne zaterdag, lieverd! x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja niet dan. Daar kunnen we wel ons ff aan optgrekken toch...
      Is gelukt hoor meiske... jij nu eerst snel beter worden!! xxx

      Verwijderen
  2. Er zitten heel wat tips bij om heen te gaan en ook mooi dierennieuws daarbij maar voor mij is er even een bezoekstop want het wandelvermogen is even op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jah dat is ook zo inderdaad... daar heb jij gelijk in.

      Oh bah, hopelijk tijdelijk dan?! Alhoewel elk park wel rolstoelen heeft maar ja dan heb je een duwer nodig ook... op Arnhem na dan want die heeft ook scootmobielen

      Verwijderen
  3. ha die Melody
    mooi mooier mooist
    zijn alle mooie berichten

    BeantwoordenVerwijderen