Overmorgen + Update

Verplaatste post van 24 naar 26 september


De weergoden waren dus niet met ons... de agendagoden ook niet... de gezondheidsgoden evenmin...
Kortom, verstand voor het hart ook, dus het feestje is afgezegd.
Nu maar hopen dat de parade volgend jaar weer ergens in Nederland een locatie zal vinden zodat we er dan wel van kunnen genieten...


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =



Alweer een tijdje terug ontdekte ik via via dat de Elephant Parade weer in Nederland zou komen. Nadat die parade in 2022 in Halfweg had gestaan bleef het in 2023 stil. Gelukkig stond 2024 wel weer op de agenda en men had deze keer Hilversum als locatie gekozen. Bofkont Karel dus. 1 + 1 = 3 dus spraken we af dat Daphne en ik in de ochtend rond koffietijd bij hem voor de deur parkeren om een bakkie te halen (koffie en thee in dit geval want Daphne drinkt geen koffie) en daarna gaan we dan de olifantjes opzoeken.

Dat opzoeken had nog wel wat voeten in aarde want ondanks de vele pogingen van zowel Karel als mij kregen we maar geen info over de locaties van die kunstwerken. Nou kun je ze niet over het hoofd zien áls ze er staan maar ja zo klein is Hilversum nou ook weer niet en om nou elke straat door te moeten kruisen om ze te zoeken, is niet iets waar we zin in hebben natuurlijk. U.i.t.e.i.n.d.e.l.i.j.k. kwam Karel er een aantal tegen en sprak hij menig mens aan om navraag te doen maar dat bleek moeilijker dan gedacht. Karel is gelukkig niet voor één gat te vangen en heeft ook wel doorzettingsvermogen dus na enige tijd kreeg ik een blij berichtje dat hij alle fantjes gezien had én, belangrijker, de route ook gescoord had. Hij blogde er 2 weken geleden HIER over.


Het ontstaan van de Olifanten Parade leidde naar de 1e expositie, in Rotterdam in 2007. Twee broers, Marc en Mike Spits waren op vakantie in Thailand en ontmoetten daar dus Mosha (uit het filmpje) en Mosha's verhaal raakte hen zo dat het hen inspireerde tot... LEES HET BEGINVERHAAL. Deze parade die inmiddels wereldwijd bekend is en tal van plaatsen op onze planeet heeft aangedaan.

De 1e van een parade dient ter aankondiging... kom je dus bij elke parade weer tegen..
En... elke locatie krijgt diens eigen kunstwerk: Bijna identiek. Het enige verschil is de beschildering van het profiel van de plaats alwaar de parade zich bevindt.

Dit jaar dus ook weer een Nederlandse plaats en wij gaan er weer achteraan om hopelijk in droog weer mooie foto's te kunnen scoren, naast natuurlijk een heel gezellig uitje. 
Op dit moment zijn we nog met ons vieren... maar dat mag natuurlijk veranderen... Wil je ons vergezellen, laat het maar weten. 
Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in... nu maar hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zullen zijn. 







Heb en hou het goed

22 opmerkingen:

  1. mogge Melody
    ik wil ook wel mee , passen we met 5 in de auto 😁
    ja het had wat voeten in aarde , voor ik ze kon gaan bekijken , per fiets en te voet
    ik heb een route uitgezet per auto en deels per voet , grootje struikelpunt zal bij velen het in de buurt vinden van een parkeerplaats , maar zal vast wel lukken , toch

    geniet de dag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat wordt weer feestje Melody, hopelijk zijn de weergoden, jullie gunstig gezind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het weer.... je houdt je hart vast gezien de voorspellingen. (De olifanten kunnen er wel tegen. :-) )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jah we zagen het... .inmiddels anderhalf uur later... weten we dat we niet gaan, helaas

      Verwijderen
  4. Och je weet niet door gaat. Vanwege zieke..... Wel zonde. Maar goed er komen meerdere dagen. Of anders volgende jaar weer. Ik heb twee beeldjes ook er staan in de woonkamer. Goede doel meegedaan... Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is zo het is... er zijn ergere dingen....

      ik heb ook een aantal staan inderdaad... . jammer dat ze zo duur zijn

      Dank je wel, jullie ook

      Verwijderen
  5. rottige goden ook , kunnen zo gaan solliciteren voor ambtenaar

    BeantwoordenVerwijderen