vrijdag, april 19, 2024

Leren door te proberen #7

>Mag ik voor deze editie van 'ontdekken hoe blogspot werkt' jullie hulp vragen? 
Wat ik zelf allemaal ontdekte inmiddels staat in de vorige 6 blogposten wel beschreven maar dat is vanuit mijn optiek... dat zegt niks over die van jullie, mijn gasten. 
Ik wil graag weten waar de bezoeker tegenaan loopt en in welke situatie.
 In het tabel hieronder maak ik een lijst van dingen die ik "mis", dingen die bij een gratis versie van wordpress wel kunnen maar bij blogspot niet.
Willen jullie in een reactie aangeven wat jullie ervaren bij het bezoek hier?

Wat "mis" ik...Wat mis jij -mijn gast-
01) Een post en/of reactie kunnen liken
02) Omzetten lettertekens in emoticons/emojies
03) Geen melding bij antwoordreacties
04) Link in reactie is niet aanklikbaar
05) Dat 'anoniem' mij als eigenaar ook niks zegt.
06) Subpagina's in menu zijn niet mogelijk
01)
02)
 03)
04)
05)
06)

Het feit dat hier zoveel wel mogelijk is zonder dat het me ook maar één cent kost, laat staan de ergernis van véél en irritante, irrelevante reclames, is voor mij leidend en bepalend om hier bij blogspot te blijven.

Ik blijf uiteraard wel zoeken en puzzelen om de 'onmogelijkheden' in mogelijkheden om te zetten, enerzijds omdat ik dat leuk werk vind en heerlijk tijdverdrijf en anderzijds omdat het voor jullie dan wellicht leuker is. Immers zoveel bloggers zoveel wensen/smaken.       

Het laatste woord is nu even aan jullie om de 2e rij aan te vullen... mijn vragen aan jullie concreet zij:
a) ben je ingelogd?
a-1) zo nee ... waar loop je tegenaan?
a-2) zo ja... hoe dan? In Google, In WordPress, Met blogspotaccount?
b) wat mis je?
c) is er iets dat je vervelend vind, zo ja wat ?
d) heb je aanvullingen / opmerkingen? 

Ik lees het allemaal graag!! Alvast bedankt dus voor het reageren en mij helpen. 


Heb én hou het goed  

22 opmerkingen:

  1. ik ben ingelogd met blogger account
    loop gelukkig nergens tegenaan :)
    mis niets en vind niets vervelend
    nee heb geen aanvullingen of opmerkingen
    jij doet alles prima zelf

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'Missen' is wat overdreven, het zijn kleine dingetjes die eigenlijk horen bij de interactie van het bloggen.
    Van de andere kant: het is jouw weblog en daar ga ik niet over klagen. 😉

    ps ik log in met google.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daarom zet ik zelf ook vaak 'mis' in deze context tussen haakjes want echt missen doe ik het ook niet.

      Maar .... het 'klagen' klopt in geen geval want ik vraag er toch juist om? Ik weet immers niet wat jij ziet/ervaart als je hier komt-ben-iets doet-vertrekt

      ah oke

      Verwijderen
  3. Nee hoor, jouw blog jouw keuze, maar ik mis ook niks. Ben automatisch ( doordat ik dat bij andere al was) ingelogd met Googleaccount en dat gaat meestal wel goed al komt het wel eens voor dat ik ineens uitgelogd blijk te zijn en dan anoniem verschijn. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inloggen gaat automatisch, soms handmatig.
    Heb me wel aangemeld om je te volgen.
    Het leukste van de blog is de interactie met elkaar en het bedenken van een onderwerp. Hans

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Aha oke.. .
      Dat is fijn Hans, dank je wel. Werkt dat ook goed ?

      Dat is zeker waar. Al heb ik die interactie niet nodig om onderwerpen te bedenken ... die zijn er / heb ik zat

      Verwijderen
  5. Wij denken dat je hier bij Blogspot uitstekend zit. Je was immers hier al bekend. En ja, ieder blog systemen kent z'n voordelen en nadelen. Dit is altijd al zo geweest. En ieder blogger heeft ook bepaalde voorkeuren, wat belangrijk kan zijn voor de aanvulling voor de blog afleveringen. Ook wij hadden hiervoor een ander blog systemen gehad. Wij loggen via Google en ander optie is voor ons niet mogelijk. Gelukkig gaat dit bij ons wel automatisch, wat belangrijk is voor ieder blogger of anders is het steeds in de herhaling invullen enz. Dit zijn overigens leuke onderwerpen die je aanbied aan de bloggers. Zo kom je natuurlijk meer aan de weet en kan dit eventueel aangepast of wat dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank jullie wel. Dat denk ik zelf inderdaad ook.

      Jullie loggen -net als ik- ook al vele jaren en hebben dus veel zien komen en gaan.

      Het onthouden van de gegevens bij het inloggen is bij wp vaak een drama inderdaad, ik heb er de laatste tijd bij jullie geen last meer van gelukkig.

      Verwijderen
  6. Zo je weet zit ik bij blogspot en heb dus een account, ook voor WP trouwens. Wat Riet beschrijft is heel vervelend het overkomt veel bloggers, maar tot nu toe heb ik daar bij jou geen last van. Als ik heel eerlijk ben vind ik de snelle wisselingen in je lay-out soms lastig zoeken, maar ik ken de reden dus trek je van mij niets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja ... dat van Riet herken ik ook, heb ik bij wp ook veel last van (gehad) en nog.

      Haha ja dat snap ik wel, je bent niet de eerste die dat aangeeft. Ik waardeer die anders en jouw eerlijkheid wat dat betreft. Ik hoop dat ik hier mijn rust terug vind en het minder snel nodig hebben zal ;-)

      Verwijderen
  7. Ik sluit me helemaal bij Ferrara aan! Moi mor weer, tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Eenmaal uitgevist dat ik toch een blogger account had (ja, ik ben een kip), was het grootste ongenoegen voorbij :-) Ongenoegen waar ik bij andere blogspot-gebruikers ook tegenaan liep, trouwens. Wat ik "mis", is de mogelijkheid blogposts te liken, reacties van anderen te liken, en idd het feit dat ik geen melding krijg bij reacties op mijn reacties, waardoor ik nogal snel vergeet dat ik gereageerd had.
    Maar zoals anderen zeggen: niet jouw probleem, en eigenlijk ook: first world problems :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. een kip die vist....hmmm wat levert dat op? *grinnikkkkk

      Ja dat 'gemis' (h)erken ik ook.

      Wat het terug reageren betreft... je weet dat ik altijd antwoord op een reactie, dat is een automatisme die ik al heb sinds dag 1 van bloggen in 2003 en vaak ook dezelfde dag of anders de volgende morgen. Maar, evengoed, zal ik het je niet kwalijk nemen als je het niet leest / of reageert want zo zit ik simpelweg niet in elkaar. Bloggen is hobby, reageren hoort erbij maar niets is verplicht bij mij, integendeel!!
      Ik hoop dat Blogger als bedrijf het zelf gaat oplossen want Blogger bestaat al jaren en wij zijn vast niet de eersten noch enigen die het benoemen toch

      Verwijderen
  9. Ondertussen moet ik op zoveel verschillende manieren reageren op blogs dat er altijd wel ergens iets lukt. Ik begin de trucken van de foor te kennen. Ook al zijn er blogs waar mijn reacties steevast verdwijnen..
    Ik mis enkel een berichtje dat er een reactie op een reactie komt, maar daar valt best mee te leven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. pure doorzettingsvermogen ;-)

      ... kan het zijn dat je dan te snel dat scherm weer sluit? Dat wil nl nog wel eens leiden tot het niet genoeg tijd hebben om jouw reactie te verwerken/op te slaan

      Dat snap ik heel goed, dat mis ik andersom soms ook...werkt bij wp ook niet feilloos helaas

      Verwijderen
  10. Ik kan zo slecht rubrieken en tags bij je vinden. Ik ben niet in al je blogs geïnteresseerd. Dat zijn bloglezers bij mij ook niet. Ik wil dan graag bepaalde stukken teruglezen maar ik vind geen tagboom bij jou of categorieën. Je layout is voor mij ondoorgrondelijk en wijzigt heel frequent.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah oke...

      Dat komt omdat ik mijn categorieën en archieven een andere naam heb gegeven.... Ze staan onderin in de middelste kolom... .categorieën heten "kliekjes-potjes" en archieven heten "kliekjes-kast",

      Tags gebruik ik nooit, vind ik overbodig.

      Mijn layout wijzigt met regelmaat inderdaad omdat ik iets al snel saai vind en van verandering hou, ik heb ook niet elke dag dezelfde kleding aan ;-) Ik heb of een blog met zijkolommen of een blog met 1 kolom en dan de zijkolommen eronder...
      Die volgorde wordt bepaald door het thema dat ik kies.

      Dank voor je reactie, waardeer ik zeer!

      Verwijderen
  11. Ik reageer via Google account en zoals je kunt zien is het van een Bloggeraccount wat ik lang geleden eens begon.Soms wijzig ik het, soms vind ik dat teveel moeite en laat het zo.
    Ik vind het jammer dat er geen like knop is, want ik lees blogs bv vaak onder mijn werk als examenleider. Dat is meteen bij Blogger lastiger vind ik dan bij wordpress via de reader. Ik heb ook niet echt altijd een reactie op een blog maar wil wel laten zien dat ik hem heb gezien door op die like knop te klikken. Nu moet ik perse iets schrijven. Ik vind je wisselende layout juist leuk.Ik heb nog niet gevonden waar ik van je laatste blogpost naar de vorige kan gaan. Dus moet ik via de mail die ik krijg als je iets post op je naam klikken en kom ik weer bij de laatste.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zie dat alleen maar aan je naam... verder niet want in het beheer van blogspot wordt dat niet getoond zoals dat bij wordpress wel gebeurt.

      Ja dat snap ik, je bent de enige niet. Een aantal bloggers heb ik sinds mijn verhuizing hier ook (nog) niet (meer) gezien. Tja... Gelukkig blog ik niet om volgers te scoren.

      Als je naar boven scrolt... zie je onderaan de post en boven de reacties "vorige en volgende' staan... ik zal je even een foto appen...
      Je kunt ook gewoon via de url balk gaan naar https://klikhierklikdaar.blogspot.com en dan op de titel van een blog klikken met je rechtermuisknop en openen in een nieuw venster. Als je dat dan weer sluit blijf je alsnog op mijn blog en kun je naar een eerdere post ... ze staan (uiteraard) op volgorde van publicatie.

      Mijn layouts zullen blijven wijzigen... ik ben nou eenmaal heel wispelturig en 'relatief snel verveeld'

      Verwijderen