Rondjes draaien

Ongeveer een jaar geleden ergens zag ik op fb een groep opduiken met de naam van onze wijk. Ik bevriende me met die groep en gaandeweg begreep ik dat er plannen waren een fietsgroepje op te starten... Het werd op een bepaalde zaterdag mooi weer en enkele dagen ervoor kwam dan via die groep ook een oproep. Iedereen die wilde was welkom, de route zou zo'n 25 km zijn. Ook buuf zag het wel zitten dus gingen we samen. Van het één kwam het ander en er al snel kwam er een soort van ritme in, 2x in de maand op zaterdagmiddag.
Nou wonen we natuurlijk in een prachtige provincie met veel groen (en ja ook geel door glyfosaat) dus we zien veel van die prachtige natuur waar onze provincie om geroemd wordt. We zagen de afgelopen weken nog geen koeien maar wel al schapen en lammetjes natuurlijk... tot aan afgelopen woensdag toen we ook een ander dier troffen... In Groningen-provincie had ik dit al wel vaker gezien, grote landerijen met een zwerm varkens erop maar in Drenthe nog niet.

Gisteren checkte ik het weer voor het komende weekend. Ik zag dat het morgen (vandaag dus) prachtig fietsweer zou worden en vanaf zondag weer typisch Nederlands weer, regen, hagel en rukwinden. Dat ik niet de enige was die hierover nadacht bleek wel toen de groepsapp pingelde en iemand anders voorstelde vandaag weer bij elkaar te komen met de wielen en pedalen en alles dat daarbij hoort. Al snel reageerden de anderen, ik fiets (niet) mee en zo gaan we dus straks weer op de trappers, 2e keer deze week een mooie route van zo'n 30 km. Officieel 'moeten' we pas volgende week zaterdag maar dat drukt de pret natuurlijk niet. Onze fietsaccu's liggen aan de stekker, mans pet had klaar ter voorkoming van verbranding op zijn kale knikker.. we gaan onze oude gewrichten maar weer eens aan het werk zetten over een paar uurtjes. Goed voor lijf en leden én natuurlijk de heksenketel op mijn schouders. 


Heb én hou het goed