Grijpgrage babyhandjes

Er werd al ettelijke maanden naar uitgekeken in het Limburgse Kerkrade en afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. In Gaia Zoo zag een gorillababy het daglicht. Het geslacht is nog niet bekend. 

Vader Lomako werd geboren op 19-11-2004 in Frankrijk kwam in januari 2022 naar Kerkrade.
Moeder Tamidol werd geboren op 21-12-1998 in Engeland en kwam in december 2013 naar Kerkrade. (op foto uit 2015 met haar 1e kind, dochter Nala die geboren werd op 18 januari 2015 met Makula als vader. Makula werd geboren op 10-2-1990 in Apenheul en overleed op 21.6.2021)

Zopas kwam dan het bericht online dat Tamidol weer was bevallen, 3 dagen geleden dus op dinsdag. Men schreef: Gorillajong komt ter wereld in GaiaZOO. Dinsdagochtend werden de primatenverzorgers van GaiaZOO verrast met de bijzondere geboorte van een ernstig bedreigde westelijke laaglandgorilla. Het is inmiddels bijna tien jaar geleden dat de laatste gorilla in de Kerkraadse dierentuin het levenslicht zag. De vreugde bij de verzorgers is daarom extra groot! De dierverzorgers zagen de buik van deze gorilla steeds boller en boller worden. Extra bijzonder is het feit dat de vader van dit jong de nieuwe zilverrug is van de gorillagroep, die in 2022 de leiding op zich nam. Het jong wordt veilig vastgehouden door de moeder en is nog erg klein. Het is het tweede jong van deze gorilla. De andere gorilla's zijn zeer nieuwsgierig en komen regelmatig een kijkje nemen. Ze interesseren zich duidelijk voor wat er zich allemaal afspeelt. Deze groepsuitbreiding biedt daarmee verrijking voor de hele gorillagroep! Kijk mee naar de eerste uren na de geboorte!Heb en hou het goed